Rasmussenék érezték, hogy a csapat tart az ellenféltől

A szövetségi kapitány fejmosást tartott a szünetben. A 26 lőtt gól elég lehetett volna a franciák ellen.

Radványi Benedek
2017. 12. 11. 8:13
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A női kézilabda-válogatottunk vasárnapi 29–26-os, franciáktól elszenvedett veresége kapcsán született nyilatkozatok között mazsoláztunk. 

Kim Rasmussen szövetségi kapitány szerint a játék apró nüanszaiban voltak jobbak ezen a napon a franciák, de büszke a csapatára, mert soha nem adta fel. „Minden variációt megpróbáltunk, hogy nyomást gyakoroljunk az ellenfélre, de folyamatosan futottunk az eredmény után.

A tavalyi Eb-hez képest, úgy érzem, előreléptünk, támadásban és lerohanásban,

a védekezésünket és a visszafutásunkat pedig jó lenne tovább javítani.”

A Nemzeti Sportnak azt is elmondta, hogy a meccs előtt segítőjével, Siti Beátával beszélgetve érezték, hogy a csapat izgul és tart is az ellenféltől. „És ez elég volt. Nem bíztunk eléggé magunkban, főleg támadásban, emiatt egy kicsit kevesebb erő volt a lábainkban, vesztettünk a gyorsaságunkból, és emiatt sokszor csak üldöztük a franciákat.”

Rasmussen kijelentette: egy nyolcaddöntőn már nem fér bele, hogy amikor kapus nélkül támadnak, eladják a labdát, olyasmikkel próbálkozva, ami tilos lett volna.

 

Kovacsics Anikó szerint folyamatosan rohantak az eredmény után, ami felőrölte őket. A konkrétumokra térve így beszélt: „Addig adogatták a labdát, hogy

előbb-utóbb sikerült elaltatniuk, és valahol rés nyílt a falunkon,

ezt pedig kihasználták, betörtek, átlőttek. Talán tényleg többet kellett volna faultolnunk, megállítani a játékukat.”

A kapus Bíró Blanka többek között ezt mondta: „Nem tudtuk jól leváltani a franciák keresztmozgásait, sikerült szétszakítaniuk a falunkat. A védekezés nem állt úgy össze, ahogy kellett volna. Támadásban is voltak problémák. A távoli lövésekben én is benne voltam, úgy érzem, főleg a második félidőben.”

Szekeres Klára szerint tisztában voltak vele, hogy egy győzelemhez több extra teljesítményre lett volna szükség. „Csalódott vagyok, hogy ezzel a vereséggel eléggé hátsó helyen fogunk végezni.”

A hat gólt szerzett Lukács Viktória a Magyar Rádió helyszíni riporterének úgy fogalmazott, hogy az első félidei játékukban benne volt a győzelem, de a második játékrészre elfáradtak. Elárulta azt is:

a szünetben Kim Rasmussen fejmosást tartott.

Bódi Bernadett az agresszívabb védekezést hiányolta, rámutatva, hogy 26 lőtt góllal lehet meccset nyerni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.