Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Röplabda-akadémiát létesítenek Békéscsabán kétmilliárdos kormánytámogatással

Az év utolsó napjaiban több tíz milliárdnyi közpénzt különített el sportberuházásokra a kormány.

MN
2017. 12. 28. 16:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar kormány több mint 1,8 milliárd forintos támogatásából Európa egyik legnagyobb utánpótlás röplabda-akadémiája létesül Békéscsabán – írja az MTI. A klub közleménye emlékeztet rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2016 áprilisában tett békéscsabai látogatásakor állapodott meg Szarvas Péter polgármesterrel a Békéscsabai Röplabda Akadémia létrehozásáról.

A projektről most, közel kétéves előkészítő munka után született érdemi döntés: a Magyar Közlöny 227. száma szerint az akadémia fejlesztésére a magyar kormány 1 milliárd 878 millió forintos támogatást biztosít, mely a Magyar Röplabda Szövetségen keresztül, többéves bontásban érkezik majd a Békéscsabai RSE-hez. „Volt egy álmunk, melyben makacsul hittünk. Célul tűztük ki, hogy egy hátrányos helyzetű régióban szeretnénk olyan körülményeket teremteni az utánpótlás-neveléshez, mellyel a legfejlettebb röplabdakultúrával rendelkező nemzetek bírnak” – mondta Baran Ádám klubelnök.

A sportvezető hozzátette, a támogatás kizárólag sportinfrastruktúra-fejlesztésre és utánpótlás-neveléssel kapcsolatos kiadásokra használható majd fel, s többek között új csarnok, valamint új kollégiumok épülnek belőle.

Az év utolsó napjaiban sportcélra csaknem 70 milliárd forintot csoportosított át a kormány. 15 milliárd forintért folytatódhat a Népligetbe tervezett többfunkciós sportközpont, a Fradiváros-projekt. A labdarúgó NB II-ben játszó Nyíregyháza stadionjára pedig 10 milliárd forint került elő a költségvetésből. Több határon túli akadémia is százmilliós támogatást kap, Mészáros Lőrinc eszéki klubjának is jutott 1 milliárd forint.

A Magyar Közlönyben néhány napja megjelent határozat alapján 3 milliárd forint megy el a Rákóczi híd pesti oldalára tervezett Budapesti Atlétikai Stadion és környéke előkészítésére. Nem sokkal korábban számoltunk be arról, hogy a fővárosban épülő Puskás-stadion melletti korcsolyapalota költségét első menetben 43 milliárdra becsülték, de Kósa Lajos, a sportszövetség elnöke már felsorolta az indokokat, hogy az miért nem lesz elég.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.