Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

A magyar kézilabda-válogatott az egyik legfontosabb éve előtt áll

Császár Gábor szerint új időszámítás kezdődött a csapatnál. Jövő pénteken kezdődik az Eb

MTI
2018. 01. 03. 20:16
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A svájci Schaffhausenben játszó irányító a horvátországi Európa-bajnokságra készülő nemzeti csapat szerdai edzése után az MTI-nek úgy fogalmazott, az együttes fele kicserélődött a tavaly januári, franciaországi világbajnoksághoz képest, ráadásul új edzővel, Ljubomir Vranjessel készülnek, így nagyon sok a dolguk a jövő pénteken kezdődő kontinensviadalig hátralévő néhány napban.

„A körülmények ismeretében badarság lenne helyezésben megfogalmazni a célkitűzésünket, elsősorban most az a cél, hogy napról napra jobban összeszokjunk és jobbak legyünk” – mondta a 33 éves játékos.

Császár kiemelte, a sérült térde – majd még meg kell műteni – jó állapotban van, máskülönben nem vállalta volna a szereplést a válogatottban. A csapattal kapcsolatban megjegyezte, rengeteg a fiatal, nekik rutint kell szerezniük, és erre az Eb nagyon jó lehetőséget nyújt. „A férfiválogatott az egyik legfontosabb éve előtt áll, hiszen nyáron világbajnoki selejtezőt játszunk, és a jövő évi vb-ről lehet majd talán legkönnyebben olimpiai kvalifikációs lehetőséghez jutni” – vélekedett.

A csapat másik rutinos tagja, a kapus Mikler Roland szerint a támadójátékkal lesz kevesebb gondja az együttesnek, inkább a védekezésben jöhetnek elő olyan berögződések, amelyek a nem azonos csapatokból érkező játékosoknál különbözőek.

„A védekezéssel lesz több melónk, hiszen ha jelentkeznek majd a fáradtság tünetei, mindenki inkább az évek óta gyakorolt berögződésekhez fog visszanyúlni, nem feltétlenül ahhoz, amit ebben a pár napban elsajátít” – mondta a Telekom Veszprém hálóőre, aki a klubjánál is együtt dolgozik Vranjessel.

„Amikor dolgozunk, mindenki százszázalékosan teszi a dolgát, mert nincs sok felkészülési időnk. Abban viszont biztos vagyok, hogy minden fiatal nagy elánnal fog hajtani” – tette hozzá.

Az előző világverseny után Iváncsik Gergő, Iváncsik Tamás, Gulyás Péter és Zubai Szabolcs is lemondta a válogatottságot, Nagy Kornél nem kíván szerepelni a kontinenstornán, Faluvégi Rudolf és Győri Mátyás pedig sérült.

Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány csapatát jelenleg 18 játékos alkotja, közülük 16-an léphetnek pályára az Európa-bajnokságon. A szűk keretet legkésőbb jövő pénteken kell megneveznie a svéd edzőnek, aki ez után majd a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal cserélhet. A magyar csapat szombaton, illetve jövő hétfőn Svédországban játszik barátságos mérkőzést.

Az Európa-bajnokságon a magyar válogatott a varasdi D csoportban az olimpiai bajnok Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal találkozik, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.