Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Cseh László: „A testem nincs olyan állapotban, mint kellene”

A 32 éves úszónak a vb-ezüst után rosszul sikerült a rövid pályás Eb, de már tudja, mi a baj.

MN
2018. 01. 03. 7:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozta a címben idézett szavakat világbajnok úszónk, A december eleji koppenhágai rövid pályás Eb-n történtekre utalt, ahol 50 és 100 méter pillangón nem jutott döntőbe, 200-on pedig az ötödik lett.

Bevallotta, utóbbin szétesett a mozgása, de azt, hogy a teste nincs megfelelő állapotban, nem a felkészültségére érti. „Inkább az évek és sok egyéb miatt nem sikerült százszázalékos állapotba hozni az Európa-bajnokságra.”

A 32 éves úszónak elmondása szerint egész évben voltak problémái, ideg-izom gondokról beszélt, amelyekkel lehet mit kezdeni, csak még nem értek a gyógyulási folyamat végére.

„Már tudjuk, mi volt a baj, és tudjuk, mire kell odafigyelni,

januártól ennek szellemében kezdjük a munkát” – mondta, de konkrétumot nem árult el.

A jövője kapcsán is csak a nyári nagy medencés Eb-vel kapcsolatban nyilatkozott, ahol szeretné megmutatni, 200 pillangón van helye a válogatottban. (Kenderesi Tamás és is a vetélytársa, így már a döntőbe kerülésért is meg kell küzdenie, hiszen a négy nevezhetőből csak kettő juthat be egy nemzetből. Cseh szerint egyébként jobb lenne már előre határozni a két magyar indulóról, még ha az nem feltétlenül neki kedvezne is.)

Ne feledjük: a tavaly nyári budapesti vb-n 200 pillangón címvédőként ezüstérmet szerzett, s mint állította, az mindenért kárpótolja.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.