Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Hosszú Katinka nem a férjével edzett Miamiban

Nem egyedi eset férfiúszóval együtt felkészülni, ám a szokásos edzői feladatok így elmaradtak.

MN
2018. 01. 04. 9:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

kedd este hazatért Miamiból, ahol nem férjével, hanem annak barátjával edzett. A huszonnyolc éves Iron Lady edzőpartnere a nála öt évvel fiatalabb Dudás Dániel volt. Katinka férje tudhatott a közös utazásról. A két úszó azért kerülhette a sajtó előtti fotózkodást, mert az utóbbi napok hírei miatt, melyek Hosszú Katinka és Shane Tusup házasságának válságáról szóltak, nem tűnt jó ötletnek.

Az úszósportban egyébként nem ritka, hogy a női úszók férfipartner mellett edzenek, hogy ezzel is fokozzák a teljesítményüket. Emellett Dudás elsősorban azért csatlakozott az Iron Aquaticshoz, hogy Katinka edzésmunkáját segítse, ám ismeretségük ennél régebbi – írja a Bors.

Nem mindenki szerint volt jó ötlet a közös út. „Tréner nélkül edzőtáborozni olyan, mintha feleség nélkül menne nászútra az ember. Kizárt dolog!” – fogalmazott Hargitay András korábbi kapitány. Hozzátette, hogy az edző méréseket is végez ilyenkor, illetve a stílus oktatása is a dolga.

Shane Tusup Facebook-bejegyzése azonban bizakodóbb ennél: „Pozitív elme, po­zitív hangulat, pozitív élet”, ezzel elismerhette, hogy kellemetlen időszakokban sokat segíthet egy barát.

Ugyanakkor az edzésre is szüksége van a háromszoros olimpiai bajnoknak, mivel a korábbi tervek szerint január végén külföldi viadalon venne részt, ezért el kell kezdenie az intenzív úszást. Sós Csaba szövetségi kapitány említette a Blikknek, hogy „nyáron Európa-bajnokság lesz Glasgow-ban, ezért a napokban felhívom Katinkát, beszélek vele a felkészülési terveiről, s megkérdezem, a szövetség miben tudna a segítségére lenni”, ami egyébként nem csupán a jelenlegi helyzetnek szól, hanem szokványos év eleji lépés. A lap úgy tudja, Hosszú idén is január 2-án akarta megkezdeni itthon az edzéseket, ezen változtathatott a kialakult magánéleti helyzet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.