Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Két góllal kikapott Svédországban a magyar férfi kézilabda-válogatott

A két csapat szombat délután is megmérkőzött egymással, akkor Jönköpingben 29-29-es döntetlen született.

MTI
2018. 01. 08. 20:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két csapat szombat délután is megmérkőzött egymással, akkor Jönköpingben 29-29-es döntetlen született.

Eredmény:

Svédország-Magyarország 31-29 (18-14)

a magyar gólszerzők: Bartók 6, Juhász Á., Bodó, Lékai 5-5, Balogh Zs., Hornyák, Jamali 2-2, Ancsin, Ligetvári 1-1

Jerry Tolbring vezérletével már a találkozó elején elhúztak a hazaiak (4-1), a magyarok Mikael Appelgren kapus bravúros védései miatt nem tudtak felzárkózni, sőt a különbség tovább nőtt, ezért Ljubomir Vranjes szövetségi kapitánynak a 11. percben időt kellett kérnie (7-2).

találataival megkezdte a felzárkózást a vendégcsapat (9-6), majd a német Lemgo jobbátlövője, Bartók Donát volt többször is eredményes, és Lékai újabb góljával egyenlítenie is sikerült a magyar válogatottnak (12-12).

A skandinávok edzője, Kristjan Andresson is időt kért, csapata ezután ismét megnyugtató előnyre tett szert (17-13), amit a szünet előtt már nem fenyegetett veszély.

A második félidő elején Juhász Ádám öt percen belül háromszor is betalált büntetőből (18-17), majd Bodó Richárd duplázott akcióból. Ahogyan szombaton, ezúttal is leginkább átlövésből voltak eredményesek a magyarok. A kihagyott helyzetek miatt egyenlíteni ekkor még nem tudtak, de Vranjes újabb időkérése után ez is összejött (23-23).

A házigazdák cserekapusa, Andreas Palicka is remekül védett, erre alapozva újfent ellépett csapata (29-26). A hajrában innen már nem tudtak visszakapaszkodni a magyarok, de a mérkőzés jelentős részében ezúttal is megfelelően helytálltak.

A mezőny legeredményesebb játékosa Simon Jeppsson volt nyolc góllal.

A magyar válogatott a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságon az olimpiai címvédő Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal van egy csoportban Varasdon (Varazdin), a négyesből az első három helyezett jut majd a középdöntőbe.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.