Következő mérkőzések
Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország

Murray visszalépett az Australian Opentől

A háromszoros Grand Slam-győztes skót teniszező a csípőjét fájlalja.

MN
2018. 01. 04. 7:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az várható volt, sérülése miatt visszalépett az év első Grand Slam-tornájától, a január 15-én kezdődő Australian Opentől a korábbi világelső Andy Murray – írja az MTI.

A beszámoló szerint a világranglistán jelenleg tizenhatodik skót teniszező kedden jelezte, hogy nem tud pályára lépni a melbourne-i versenyen, amely az első tornája lett volna azóta, hogy júliusban – már sérülten – elvesztette wimbledoni negyeddöntőjét. A csípőjét fájlaló játékos nyár óta mindössze két bemutató mérkőzést játszott.

Kedden a közösségi médiában azt írta: a US Open óta végzett konzervatív kezelés után még nem érte el azt a szintet, amelyet szeretett volna, s lehet, hogy meg kell műteni a csípőjét. Hozzátette ugyanakkor: mivel erősen kérdéses, hogy az esetleges operáció meghozná-e a kívánt eredményt, ez csak a második számú opció.

„Sajnos idén nem játszom Melbourne-ben, még nem állok készen. Hamarosan hazarepülök. Köszönöm a támogató üzeneteket, és remélem, hogy nemsokára újra játszhatok” – írta csütörtökön a háromszoros Grand Slam-győztes Murray, aki az Australian Openen ötször volt döntős.

A brit teniszező mellett a japán Nisikori Kei is jelezte, hogy elhúzódó csuklósérülése miatt nem lép pályára Melbourne-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.