Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Pénzben a Manchester City a legerősebb, sehol a Barcelona, előretört Kína

Az anyagilag legerősebb klubok között már kínaiaké a 4. hely. Az Arsenal az üzleti modelljével második.

Arday Attila
2018. 01. 04. 18:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénzügyi szempontból a Manchester City a világ legerősebb futballklubja. A „Soccerex Football Finance 100” tanulmánya legalábbis ezt mutatja, a távirati iroda összeállítása alapján a készítők figyelembe vették a klubok tárgyi tulajdonait, bankban lévő pénzét, valamint a tulajdonosi befektetéseket és az adósságot.

A Premier League éllovasát a szintén angol Arsenal, majd a francia Paris Saint-Germain követi a listán. Némi meglepetésre a kínai Kuangcsou Evergrande a negyedik helyen szerepel, két pozícióval a Bajnokok Ligája legutóbbi két kiírását megnyerő spanyol Real Madrid előtt.

– A kínai klub helye a világ labdarúgásában az elmúlt húsz évben bekövetkezett változás következménye – utalt a Kuangcsou Evergrande pozíciójára David Wright, a Soccerex marketingigazgatója. Hozzátette: a kínai élvonalból kilenc klub került fel a százas listára, több, mint Franciaországból, Németországból vagy Olaszországból.

Az Arsenal második helye minden bizonnyal többeket meglep és vita tárgya lehet, mert az átigazolási piacon jellemzően nem költ túl sokat

– hangsúlyozta Wright, aki szerint a londoniak üzleti modellje ezzel szemben rendkívül szilárd, ami különösen a klub tulajdonában lévő Emirates Stadionnak köszönhető.

A két „dobogós” mellett az angol élvonalból további három együttes – a Tottenham Hotspur (5.), a Manchester United (7.) és a Chelsea (9.) – került a legjobb tíz közé, ahol a spanyol Barcelonának (13.) nem jutott hely.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.