Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Profinak áll Székely „Penge” Pál, aki VHS-kazettáról tanult dartsozni

A Budapest Police SE támogatásával válhat valóra a nagy álma. Szeptemberben hazai amatőr Eb vár rá.

Arday Attila
2018. 01. 04. 15:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Budapest Police SE jóvoltából elkezdhetek egy olyan dolgot, ami minden magyar dartsversenyzőnek az álma, elindulhat a profi karrierem. Ettől az évtől nincsen más feladatom, csakis a dartsszal foglalkozni, mindennap edzeni, minél több versenyen elindulni és a lehető legtöbb eredményt elérni” – mondta az M4 stúdiójában Székely „Penge” Pál, akit 2016-ban a sportág egyik legnagyobb sportszergyártó vállalata, a Target első kelet-európai játékosként igazolt le. – Nagyon régóta szerettem volna ezt elérni, itthon nagyon jól ment a játék, az utóbbi három évben én voltam a magyar bajnok, úgy gondoltam, itt lenne az ideje kilépni a nemzetközi porondra, viszont ehhez mindenképpen támogatóra volt szükség, mert olyan anyagi vonzatai vannak, amit saját zsebből nem tudtam volna finanszírozni, ráadásul

nem árt ezzel napi 6-8 órát foglalkozni, ha oda akar érni valaki az elitbe.

A magyar versenyző elmondása szerint a felkészülés egyik része az állóképesség fejlesztése (nem azért, mert sokat kell állni). Órákon keresztül kell ugyanazt a mozdulatsort végrehajtani, illetve van egy folyamatos mozdulatlanság, ami komoly fizikai megterhelést jelent. Emellett fontos a koncentráció, ez már a mentális felkészülés része, ennek is megvan a maga módszertana, értelemszerűen a legtöbb időt a dartstábla előtt töltik gyakorlással, a mozdulatok finomításával.

– Akkor fogom eltalálni a tripla húszat, ha előtte milliószor eltalálom – tette hozzá. Az M4 sport honlapjának összeállítása szerint eddig Bezzeg Nándor volt az első és egyetlen magyar, aki PDC-világbajnokságon el tudott indulni.

Székely hosszú távú tervei között szerepel, hogy a vb-k rendszeres résztvevője legyen.

A rövid távú célok között a szeptemberi amatőr Európa-bajnokság, amelynek Magyarország lesz a házigazdája,

illetve a felkészülés a profi karrierre és a profi versenyzés elindítására. A 2018-as év ennek a jegyében telik majd. Székely kézilabdázóként is profi sportkarrierről álmodott, de az a terve nem jött össze.

– Sok mindentől függ, hogy meddig tudok eljutni, de főleg tőlem, hogy mennyi munkát tudok beletenni – tette hozzá Székely, aki a hétvégén a VI. Target Amatőr Kupa keretein belül magyar bajnokként a Magyar Darts Liga-győztes Rucska Józseffel küzdhet meg a szuperbajnoki címért Érden. A versenyre egyébként már nevezési csúcsot jelentő 1200 indulót regisztráltak, a nézőknek a belépés díjtalan.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.