Következő mérkőzések
Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Serena Williams is lemondta az Australian Opent

Négy hónapos kislánya nem „akadályozza” a teniszben, az viszont igen, hogy a győzelemmel volna elégedett, arra pedig még nem áll készen.

2018. 01. 05. 7:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idén biztosan nem lesz címvédés az év első női Grand Slam-viadalán, Serena Williams ugyanis bejelentette visszalépését a tornától.

A 36 éves teniszező nyilatkozatát a torna közösségi felületein tették közzé. A világ sportújságírói által 2017 legjobb női sportolójává választott ifjabbik Williams nővér állítása szerint még nem tart azon a szinten, amellyel vissza lehetne térni a legjobbak közé.

„Miután lejátszottam a szülés után az első meccsemet, rájöttem, hogy bár nagyon közel vagyok, még nem tartok ott, ahol lenni szeretnék. Az edzőm és a csapatom mindig azt mondta, csak akkor menjek versenyre, ha felkészültem arra, hogy végig is csinálom. Versenyezhetnék, de nem csupán azt akarok, sokkal többre vágyom, ehhez viszont most több idő kell” – olvasható a Twitteren Serena Williams üzenete.

Ismeretes, a teniszező 2017 szeptemberében leánygyermeknek adott életet, de már az év végén, december 30-án újra játszott, és szoros küzdelemben kikapott a lett Jelena Ostapenkótól.

Egyértelműen ő lesz Melbourne legnagyobb hiányzója, ám sérülés miatt a férfiak közül a brit Andy Murray és a japán Nisikori Kei is távol marad az évnyitó GS-től.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.