Következő mérkőzések
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia
Portugália
21:002024. június 18.
Cseh Köztársaság

Sárosi Laura fair play-díjat vett át Zsófia spanyol királynétól

A külföldiek közül egyedül a magyar tollasozó sportszerűségét díjazták a spanyol királyi házban.

MTI
2018. 02. 19. 17:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tollaslabdázó Sárosi Laura fair play-díjat vett át Madridban Zsófia spanyol királynétól hétfőn.

Sárosi az MTI-nek elmondta, a királyi rezidencián tartott zárt körű ünnepségen kapta meg a királynéról elnevezett elismerést, amelyet két évvel ezelőtti sportszerű cselekedetéért kapott. Kiemelte, az eseményen az egész királyi család ott volt, így VI. Fülöp király és felesége is.

– Hatalmas élmény volt átvenni a díjat, és találkozni a királyi családdal – fogalmazott Sárosi Laura. A 25 éves versenyző elmondta: – Ezt az elismerést idáig spanyolok kapták meg, és idén is én voltam az egyetlen nem spanyol díjazott a 13 kategóriában.

A 2016-os riói olimpia előtt a kvótáért harcoló Sárosi Laura a franciaországi La Roche sur Yon-ban rendezett Eb második körében 1-0-ra vezetett a német Karin Schnaase ellen, amikor ellenfelének elszakadt a cipője. A szabályok szerint a játékos nem hagyhatja el a pályát, a németnek pedig nem volt tartalék cipője, így Sárosi könnyedén megnyerhette volna a mérkőzést, és nagy lépést tett volna a kvótaszerzés felé.

Sárosi rögtön odaadta tartalék cipőjét ellenfelének, aki végül legyőzte őt. Sárosi végül a ranglista alapján megszerezte a kvótát, ezzel húsz év után szerepelt újra magyar tollaslabdázó az ötkarikás játékokon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.