Következő mérkőzések
Cseh Köztársaság
21:002024. június 26.
Törökország
Grúzia
21:002024. június 26.
Portugália

Születésnapja alkalmából köszöntötték a 96 éves Szepesi Györgyöt

Az első magyar sportriportert nem először nevezték az Aranycsapat tizenkettedik játékosának.

MTI
2018. 02. 06. 18:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) és a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) képviselői kedden születésnapja alkalmából köszöntötték a 96 éves Szepesi Györgyöt.

Az MSÚSZ Facebook-bejegyzése szerint a legendás rádióriportert, az MLSZ korábbi elnökét, tiszteletbeli elnökét a szűk körű összejövetelen az MLSZ részéről Berzi Sándor alelnök és nemzetközi igazgató, valamint Huszár István, a nemzetközi osztály helyettes vezetője látogatta meg, míg az újságíró-szervezet képviseletében Szöllősi György elnök és Kolodzey Tamás, Szepesi régi barátja volt jelen.

Szepesi György – aki 1948-ban tudósított először olimpiáról – első magyar sportújságíróként kapta meg a Gerevich-díjat, birtokosa az Orth György-díjnak, az Aranytollnak. Kodály Zoltán közművelődési díjat vehetett át a Pro Renovanda Cultura Hungariae Alapítvány kuratóriumától. 2004-ben a Prima Primissima díj kitüntetettje lett, és ugyanebben az évben a Magyar Sportújságírók Szövetsége életműdíjjal jutalmazta.

Birtokosa a NOB Olimpiai Érdemrend ezüst fokozatának, valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjének is. 1995-ben szűkebb pátriája, Budapest XIII. kerülete, majd 2005-ben a főváros is díszpolgárává avatta. 2012-ben az újonnan alapított Magyar Sportsajtó Halhatatlanja díjat és a Magyar Olimpiai Bizottság sajtóbizottságának médiakülöndíját vehette át. 2016-ban a Magyar Labdarúgó-szövetség életműdíját kapta meg. A róla elnevezett Szepesi-díjat, amellyel a hazai újságírás és sportújságírás egyik meghatározó alakját díjazzák, először 2015-ben ítélték oda.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.