Babos: Welcome to Miami!

Első számú magyar teniszezőnőnk győzelemmel kezdte az amerikai kemény pályás tornát egyesben.

MTI
2018. 03. 21. 9:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Babos Tímea egyesben győzelemmel mutatkozott be a Miamiban zajló keménypályás tenisztornán, az első fordulóban két szettben legyőzte a német Mona Barthelt.

A magyar játékos (a világranglista 47. helyezettje) 1 óra 35 perc alatt nyert német riválisa (65.) ellen. Az egy óráig tartó első játszmában Babos 4:5-ös hátránynál három brék-, illetve játszmalabdát hárított, majd a rövidítésben jobbnak bizonyult. A második szettet az elbukott adogatójátékok vezették fel: amíg az első játszmában egyik játékos sem tudott brékelni, addig a második felvonás első hat szervagémjéből ötször a fogadó nyert. Miután ebben a különcsatában Babos jobbnak bizonyult, 4:2-es előnyét követően ő adogatott, és simán lezárta a összecsapást.

– Nagyon elhúzódtak a mérkőzések, hiszen azt gondoltam, hogy helyi idő szerint délután 2-kor kezdődik majd a meccsem, ehhez képest este 7-kor kerültem pályára – nyilatkozta honlapjának a soproni teniszező. Babos hozzátette: a nagy szélben nem volt könnyű játszani, ráadásul „kellemetlen” ellenfele volt, akitől legutóbb kikapott. A februári, budapesti torna nyolcaddöntőjében Barthel három szettben legyőzte az ott címvédő, harmadik helyen kiemelt Babost.

A két teniszező párharcában Babos 3-2-re szépített: a budapesti összecsapás előtt 2012-ben Montrealban és 2015-ben Charlestonban Barthel nyert, a magyar teniszező ugyancsak 2015-ben Marrákesben bizonyult jobbnak.

Babos a miami torna második fordulójában a hatodik helyen kiemelt lett Jelena Ostapenkóval találkozik. A Roland Garros 2017-es győztese az első fordulóban erőnyerő volt.

Babos Tímea párosban is indul, változatlanul a francia Kristina Mladenovic oldalán. A negyedik helyen kiemelt duó első ellenfele az ausztrál Ashleigh Barty és az amerikai CoCo Vandeweghe párosa lesz.

Babos Tímea–Mona Barthel (német) 7:6 (7-5), 6:3

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.