Hetesekkel győzte le a Fradit a Győr

A győriek legutóbb 2016 szeptemberében tudták legyőzni a Fradit a rendes játékidőben, és ez most sem sikerült nekik.

MTI
2018. 03. 31. 13:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A bajnok Győri Audi ETO KC 25-25-ös rendes játékidőt követően, hétméteres-párbajban legyőzte a címvédő Ferencváros csapatát a női kézilabda Magyar Kupa első elődöntőjében, szombat délután a Papp László Budapest Sportarénában – írja az MTI.

A bajnok és Bajnokok Ligája-címvédő győriektől Nora Mörk és Tomori Zsuzsanna térd-, Stine Oftedal pedig bokasérülés miatt hiányzott. A címvédő FTC teljes kerettel állt fel a találkozóra.

Látványos show-műsor után kezdődött a rangadó, amelynek nyolcadik percében alakult ki először kétgólos különbség a csapatok között: a hatékonyabban védekező győriek 4-2-re vezettek ekkor. A kapuban Kiss Éva, irányítóposzton pedig Görbicz Anita kezdett, és mivel a Ferencváros megtorpant, Elek Gábor vezetőedző időt kért.

Csapata kilenc perc után talált ismét a kapuba, ezzel újra lendületbe jött és csakhamar egyenlített (5-5). Az ETO három büntetőt is elhibázott – Görbicz egyet, Cornelia Nycke Groot kettőt –, ennek ellenére ismét két góllal meglépett (9-7), mert ellenfele támadójátéka továbbra is akadozott.

Ferencvárosi részről is kimaradt két hétméteres, bár Laura van der Heijden lövése és Kari Aalvik Grimsbö védése után még a televíziós lassítás segítségével is nehezen lehetett megállapítani, hogy a labda teljes terjedelmével áthaladt-e a gólvonalon.

Közben újabb hat percig nem talált be az FTC, így a hajrában már négygólos hátrányban volt (13-9), s ebből csak egyet tudott lefaragni a szünet előtt.

Az első félidő során némileg változott a játékvezetői felfogás, eleinte engedték a kemény védekezést, később viszont könnyedén ítéltek büntetőket.

A játék képe egy ideig nem változott, a második felvonás újabb kihagyott hetesekkel kezdődött, és mivel a győriek mindkét kapu előtt magabiztosabbnak tűntek, őrizték előnyüket (19-15). A fővárosiaknál Lukács Viktória teljesített a legjobban, és bár eleinte úgy tűnt, ez önmagában kevés lesz a címvédőnek, a 48. percre sikerült egy gólra felzárkóznia, így a túloldalon Ambros Martín időt kért (20-19).

Az egyre gyorsabban, pontosabban kézilabdázó FTC 11 perc alatt 6-1-es sorozatot produkált, ezzel 1-0 után ismét vezetett (21-20). A rendkívül szoros, izgalmas hajrá utolsó percét végigtámadhatta a fővárosi együttes, de nem szerzett újabb gólt, így a rendes játékidő ugyanúgy döntetlennel zárult, ahogyan a tavalyi kecskeméti finálé is (25-25).

A győriek legutóbb 2016 szeptemberében tudták legyőzni a fővárosiakat rendes játékidőben, és ez most sem sikerült nekik.

A Ferencváros hatvan perc alatt hat büntetőből csak kettőt értékesített, a Győr pedig kilencből négyet, ezek után következett a továbbjutásról döntő hétméteres-párbaj. Ezúttal csak egy lövés maradt ki, de mivel Nerea Pena kísérletét Grimsbö hárította, majd Anne Mette Hansen betalált, a Győri Audi ETO jutott a fináléba.

Eredmény:

női Magyar Kupa, elődöntő:

Győri Audi ETO KC – FTC-Rail Cargo Hungaria 30-29 (15-12, 25-25) – hétméteresekkel 5-4

a legeredményesebb játékosok a rendes játékidőben: Amorim 6, Groot 5, Puhalák, Broch, Görbicz 3-3, illetve Lukács V. 6, Schatzl, Van der Heijden, Pena, Hornyák 3-3

később:

Siófok KC–Érd HC 15.15

vasárnap játsszák:

a 3. helyért 14.00

döntő 16.30

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.