Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Nem bír leállni a motorsport Schumachere

MotoGP: lejáró szerződését újabb két évvel meghosszabbította a Yamahánál a 39 éves Valentino Rossi.

2018. 03. 16. 6:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

2020-ig szóló szerződést kötött a Yamahával az olasz Valentino Rossi kilencszeres világbajnok (ebből hétszer a királykategóriában) motorversenyző. A bejelentést a gyorsaságimotoros-vb hétvégi, katari rajtja elé időzítették a veteránt eddig is alkalmazó gyárnál.

A MotoGP szupersztárja 2016-os, előző szerződésekor azt gondolta, az lesz az utolsó aláírása, de most, 40 felé „nincs híján a motivációnak”.

Az olasz Rossi természetesen már jó ideje a MotoGP legidősebb versenyzője, és most sem a múltra való tekintettel hosszabbítottak vele, a teszteredményeknek köszönhetően kapott bizalmat.

Ha valóban kitölti a szerződését, 25 szezonja lesz a gyorsasági vb-k történetében, ebből 15 a Yamahánál. A Doktor becenevű sportoló akár 2020 után is folytathatja, ám sajtóhírek szerint már csak a Moto E-ben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.