Arany- és ezüstérem is került a kardozóink nyakába Szöulban

Szilágyi Áron arany-, Márton Anna pedig ezüstérmet nyert a kardozók dél-koreai Grand Prix-viadalán.

MTI
2018. 04. 01. 12:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi a 64-es táblán 15-10-re verte a japán Streets Kaitót, 15-9-re a kínai Vang Sit, 15-14-re a német színekben versenyző Szabó Mátyást, majd a negyeddöntőben 15-13-ra a francia Bolade Apithyt. Az elődöntőben fölényesen, 15-8-ra nyert az orosz Kamil Ibragimov, a fináléban pedig hasonlóan magabiztosan, 15-7-re a dél-koreai Kim Junghvan ellen – a nemzetközi szövetség honlapja alapján.

A női versenyben a vb-bronzérmes, Eb-ezüstérmes Márton majdnem ugyanilyen eredményesen menetelt, csak az utolsó asszójában szenvedett vereséget. A tőrözőként igazán sikeres olasz Arianna Errigót 15-10-zel, az amerikai Kamali Thompsont 15-8-cal, a dél-koreai Hvang Szeonát 15-9-cel, az egyéniben kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok amerikai Mariel Zagunist 15-6-tal, majd a német Anna Limbachot 15-8-cal búcsúztatta. A döntőben a világbajnoki címvédő, összességében háromszoros egyéni vb-győztes ukrán Olga Harlannal vívott, akitől 15-7-re kapott ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.