időjárás 21°C Tiborc , Zsuzsanna 2022. augusztus 11.
logo

Brazília férfiválogatottja sem tanúsított túl nagy ellenállást

Arday Attila
2018.04.08. 15:32

A mieink legjobb összetételükben simán tudnak gólt lőni egy olyan csapatnak, amely amatőr hibákat követ el.

A Kiss Szilárd Sportcsarnokot húsvétra adták át Siófokon, egy héttel később pedig megtartották benne az első, viszonylag rangos nemzetközi tornát, férfiválogatottak számára. Hétvégén, amikor a Ljubomir Vranjes vezette magyar csapat Ausztria és Brazília ellen próbált gyakorolni a náluk jóval erősebb Szlovénia elleni vb-selejtezőre, a csarnok névadója, Kiss Szilárd volt női kapitány éppen arról beszélt, nemzeti csapatainknak magyar szakvezetőkre lenne szükségük, mert ők ismerik igazán a hazai légkört.

A fél éve Veszprémben dolgozó Vranjes azért már bőven belekóstolhatott, a szövetség pedig a januári Eb csúnya elbukása, majd az azt követő furcsa nyilatkozatai ellenére is érthetően kitart még mellette, hiszen a folyamatos kapitánycsere lenne a lehető legrosszabb. A júniusi, szlovénok elleni párharc, amelynek a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb a tétje, úgyis mindent megmutat majd.

A vasárnapi, brazilok elleni meccs azt mutatta, hogy a mieink legjobb összetételükben (Lékaival, Bodóval, Bánhidival) simán tudnak gólt lőni egy olyan csapatnak, amely amatőr hibákat követ el. Tegyük hozzá, a 2012-es olimpiai selejtezőtornán nagyon nehezen verték meg a mieink a dél-amerikai együttest, míg most egy sima első félidőt egy laza második követett, a vége pedig 30-22 lett, ide. A kaput ezúttal Székely Márton védte, ziccereket is hárítva.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.