Brazília férfiválogatottja sem tanúsított túl nagy ellenállást

A mieink legjobb összetételükben simán tudnak gólt lőni egy olyan csapatnak, amely amatőr hibákat követ el.

Arday Attila
2018. 04. 08. 15:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kiss Szilárd Sportcsarnokot húsvétra adták át Siófokon, egy héttel később pedig megtartották benne az első, viszonylag rangos nemzetközi tornát, férfiválogatottak számára. Hétvégén, amikor a Ljubomir Vranjes vezette magyar csapat Ausztria és Brazília ellen próbált gyakorolni a náluk jóval erősebb Szlovénia elleni vb-selejtezőre, a csarnok névadója, Kiss Szilárd volt női kapitány éppen arról beszélt, nemzeti csapatainknak magyar szakvezetőkre lenne szükségük, mert ők ismerik igazán a hazai légkört.

A fél éve Veszprémben dolgozó Vranjes azért már bőven belekóstolhatott, a szövetség pedig a januári Eb csúnya elbukása, majd az azt követő furcsa nyilatkozatai ellenére is érthetően kitart még mellette, hiszen a folyamatos kapitánycsere lenne a lehető legrosszabb. A júniusi, szlovénok elleni párharc, amelynek a 2019-es olimpiai kvalifikációs vb a tétje, úgyis mindent megmutat majd.

A vasárnapi, brazilok elleni meccs azt mutatta, hogy a mieink legjobb összetételükben (Lékaival, Bodóval, Bánhidival) simán tudnak gólt lőni egy olyan csapatnak, amely amatőr hibákat követ el. Tegyük hozzá, a 2012-es olimpiai selejtezőtornán nagyon nehezen verték meg a mieink a dél-amerikai együttest, míg most egy sima első félidőt egy laza második követett, a vége pedig 30-22 lett, ide. A kaput ezúttal Székely Márton védte, ziccereket is hárítva.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.