Ferencváros: távolodóban a final four

A Rosztov-Don kétgólos, 31-29-es győzelmet aratott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében Dabason.

MTI
2018. 04. 07. 17:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem sikerült a nagy álom, és a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén, hazai pályán került hátrányba a Ferencváros női kézilabdacsapata. Elek Gábor tanítványai ugyanis Dabason, telt ház előtt fogadták a világsztárokkal teletűzdelt orosz Rosztov-Don gárdáját, és 31-29-re kikaptak tőle, így elég messze került a csapat a hőn vágyott final fourtól.

A vendégek közül Majja Petrova hiányzott sérülés miatt, és bár a magyar csapat teljes kerettel várta a kezdést, a kapus Szikora Melindát térdsérülés miatt már az első percben le kellett cserélni. Az FTC a kezdeti pontatlanságok után a hetedik percben vezetett először és utoljára (5-4). A csereként beálló kapus, Bíró Blanka több bravúrt is bemutatott, csapattársai jól céloztak a szélről, de mivel védekezésben nem volt kellően hatékony a csapat, a Rosztov ismét ellépett (7-9). A holland Danick Sneldert a 18. percben már másodszor állították ki, amit a gyorsan kézilabdázó orosz együttes újabb gólokkal használt ki. Elek Gábor az időkérések során keményebb védekezést és nagyobb odafigyelést kért, ennek ellenére Anna Vjahirjeva és a brazil Ana Paula Rodrigues Belo révén a folytatásban is a vendégek irányítottak. A hajrában a holland Laura van der Heijden büntetőt hibázott, ám akcióból javított, és mivel Lukács Viktória is betalált, a szünet előtt minimálisra csökkent a Ferencváros hátránya (15-16).

Az első félidőben jól teljesítő Anna Szedojkina helyére beálló brazil Mayssa Pessoa védéssel, a társai pedig három perc alatt négy góllal kezdték a második felvonást (16-20). Továbbra sem volt hatékony a magyar együttes védekezése, ráadásul a Rosztovnak néhányszor a szerencse is a kezére játszott. Bár a házigazdák sorozatban háromszor voltak eredményesek, az oroszok csakhamar hasonló szériával válaszoltak. A kapujukba visszatérő Szedojkina remekül védett, és a kapufa is többször segített neki. Az FTC rendületlenül próbálkozott, de a kihagyott helyzetek miatt nem tudott egyenlíteni. A hajrában ismét jött egy hármas orosz, majd egy hármas magyar gólsorozat, de a Rosztov-Don magabiztos sikere nem forgott veszélyben, így alighanem a továbbjutás is eldőlt, mert a Fraditól hatalmas bravúr kéne idegenben ahhoz, hogy ne az orosz csapat játsszon májusban a Papp László Budapest Sportarénában a BL négyes döntőjében.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:

FTC-Rail Cargo Hungaria – Rosztov-Don (orosz) 29-31 (15-16)

A Ferencváros gólszerzői: Schatzl, Szucsánszki, Van der Heijden 4-4, Lukács, Snelder, Pena, Kovacsics 3-3, Faluvégi, Jovanovic 2-2, Hornyák 1

Pénteken játszották:

Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón) 23-24 (16-13)

CSM Bucuresti (román)–Metz HB (francia) 34-21 (19-13)

A visszavágókat a jövő hétvégén játsszák, a budapesti négyes döntő május 12-én és 13-án lesz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.