Következő mérkőzések
Ausztria
21:002024. június 17.
Franciaország
Törökország
18:002024. június 18.
Grúzia

Kiszenvedett döntetlennel nyitotta válogatottunk a vízilabda-Európa-kupát

Görögország 4-1-re és 6-3-ra is vezetett a mieink ellen, folytatás pénteken az olaszok ellen.

Radványi Benedek
2018. 04. 05. 15:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

9-9-et játszott Görögországgal a magyar férfivízilabda-válogatott az Európa-kupa rijekai nyolccsapatos szuperdöntőjének nyitányán.

Bár a legvégén labdájuk volt a győzelemhez, az eredmény miatt nem bosszankodhatnak az átalakulóban lévő – nemhogy olimpiai aranyérmes, de vagy például Hárai Balázs nélkül felálló – magyar csapat tagjai.

Az ellenfél ugyanis 4-1-re és 6-3-ra is vezetett (a második negyedben ötször kellett maga mögé nyúlnia a kapus Nagy Viktornak), ám a harmadik játékrészben Jansik Dávid és Bátori Bence találataival egyenlítettek a mieink. 

A záró negyedben aztán 9-7 is volt oda, ám 48 másodperccel a vége előtt Vámos remek távoli bombájával sikerült egyenlíteni. 

Märcz Tamás szövetségi kapitány a meccset közvetítő M4 Sportnak többek között azt mondta, ez az eredmény még inkább értékes annak tekintetében, hogy a görögök könnyen, a mieink pedig sokkal nehezebben kapták az emberelőnyöket.

A magyar válogatott pénteken ugyancsak 16 órától az olasszal találkozik. A szuperdöntő A csoportjában van még Spanyolország, a másik négyest pedig Szerbia, Horvátország, Montenegró és Franciaország alkotja.

Európa-kupa szuperdöntő, A csoport, 1. nap:

Magyarország–Görögország 9-9 (1-1, 2-5, 3-1, 3-2)

a magyar góldobók: Bátori 3, Vámos 2, Zalánki, Jansik Sz., Jansik D., Mezei 1-1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.