Élő közvetítés
Belgium
ÉLŐ
Szlovákia

Stollár Fanny bravúrja: legyőzte Konta Johannát

A világranglistán 219. Stollár tavaly is remekül szerepelt a charlestoni zöld salakon.

MTI
2018. 04. 05. 8:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stollár Fanny legyőzte a hatodik helyen kiemelt magyar származású, ám brit Johanna Kontát az egyesült államokbeli Charlestonban zajló, 735 ezer dollár (186 millió forint) összdíjazású salakpályás női tenisztorna második fordulójában, ezzel bejutott a nyolcaddöntőbe.

A 19 éves Stollár ásszal kezdte a mérkőzést, majd az első három pontot ő nyerte, ám néhány perccel később már magyar származású ellenfele vezetett 3:2-re. A selejtezőből érkezett Stollár azonban rengeteg nyerő ütéssel sorozatban négy gémet hozott, és 35 perc alatt besöpörte az első szettet.

A folytatásban a párosban junior wimbledoni bajnok magyar ismét ellenállhatatlanul játszott, és 1 óra 20 perc elteltével már ünnepelhetett, egyben visszavágva a WTA-rangsorban 22. Kontának az idei Fed Kupában elszenvedett 6:3, 6:1-es vereségért.

„Örülök, hogy általában én diktáltam a tempót, rákényszerítettem ellenfelemre a játékomat, és sikerült agresszívnak maradnom” – összegzett a diadal után.

A magyar teniszező sikerének értékét jelzi, hogy az ausztrál születésű, 26 éves Konta tavaly júliusban negyedik volt a WTA-ranglistán, és három trófeája közül az egyiket egy éve a miami szupertornán szerezte meg. Eddigi összkeresete profiként 6 423 722 dollár, míg Stollár jelenleg 115 419-nél tart.

A világranglistán 219. Stollár tavaly is remekül szerepelt a charlestoni zöld salakon, akkor szintén a selejtezőből indulva a top 20-as orosz Jelena Vesznyina legyőzésével eljutott a legjobb 16-ig. Ezúttal a 12. helyen rangsorolt holland Kiki Bertens lesz a nyolcaddöntős ellenfele.

Eredmény, 2. forduló (a 16 közé jutásért):
Stollár Fanny–Johanna Konta (brit, 6.) 6:3, 6:4

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.