Óriási mezőny, borsos pénzdíjak a Duna Arénában

Munkatársunktól
2019. 05. 11. 13:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hétvégén huszonhárom ország 68 úszója – köztük tíz magyar (Cseh László, Bernek Péter, Kozma Dominik, Verrasztó Dávid, Békési Eszter, Késely Ajna, Burián Katalin, Hosszú Katinka) – versenyez a Bajnokok sorozata Duna Arénában sorra kerülő második állomásán.

Julio C. Maglione, a FINA elnöke a tegnapi sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: nagy öröm, hogy visszatérhettek Budapestre, a 2017-es vb-nek, minden idők egyik legjobb világbajnokságának helyszínére. „Az első, kantoni állomás után büszkén mondhatjuk, hogy sikeres eseményről beszélhetünk. Ennek a versenynek a célja, hogy egy új módját találjuk meg annak, miképpen szolgáljuk ki az úszás szerelmeseit” – nyilatkozta a sportvezető, aki a magyar kormánynak és Orbán Viktor miniszterelnöknek is külön köszönetet mondott.

A háromszoros olimpiai bajnok szerint ezzel az új formátumú versennyel az úszósport elindult előre, ezért nagyon izgatott, hogy a változásnak a részese lehet. A 3,9 millió dollár összdíjazású elitsorozatban a számok győztesei tízezer dollárt kapnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.