Magabiztosan győztük le a hollandokat

2019. 07. 02. 13:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Franciaország elleni gólzáporos győzelem (14-6) után Hollandia volt a magyar férfi-vízilabdaválogatott ellenfele a BENU-kupa második játéknapján a Margitszigeten. Märcz Tamás szövetségi kapitány a kísérletezés jegyében Varga Dénest, Vámos Mártont, Pohl Zoltánt és Német Tonit nem szerepeltette a 17 tagú vb-csapatból. De a többiek is kitettek magukért, főleg volt elemében: a nyáron a Bajnokok Ligája-győztes Ferencvároshoz szerződő klasszis öt gólt vállalt a 13 magyar találatból. Egy pillanatig sem volt kérdéses a magyar győzelem, csak az arány váltakozott a találkozó során: az első félidő 6-4-es magyar előnnyel ért véget, a harmadik és a negyedik negyedet egyaránt 5-2-re nyerte a vb-re készülő magyar válogatott. A vége 13-8 lett.

„A BENU-kupa tökéletes alkalom arra, hogy tovább csiszoljuk a játékunkat a vb előtt. A franciák ellen kicsit tompábbnak éreztem magam, ma jobban ment a játék” – értékelt a mérkőzés legjobbja, Zalánki Gergő.

A BENU-kupa mai záró találkozóján 19.30-kor Görögország lesz az ellenfél.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.