Még nem adja fel a CSZKA

Végzetes következményekkel is járhat a labdarúgó Európa-ligában a csütörtök esti Ferencváros-CSZKA mérkőzés. No, nem a fradistákra, hanem a moszkvaiakra nézve: amennyiben kikapnak, már a negyedik forduló után lemondhatnak a továbbjutási reményei­kről. Szergej Rebrov együttese viszont nyugodtan futballozhat, nincs vesztenivalója, s miért ne győzhetné le másodszor is az orosz csapatot.

2019. 11. 07. 15:06
Boli, Franck; Gyivejev, Igor
Boli (balra) ma is szoros moszkvai őrizetre számíthat Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szergej Rebrov szombaton, a Mezőkövesd elleni 1-1-es döntetlen után kifakadt, mondván, fáradt a csapata, ennyi mérkőzést nem lehet sorozatban magas szinten játszani. Mi más lehetett tegnap a fő kérdés, mint hogy sikerült-e a játékosokat felrázni.

A futballisták nevében Isael azt felelte, tényleg sok a meccs, talán több is kelleténél, de ilyen fontos mérkőzésen ki ne akarna szerepelni. Ahogy mondta, mindannyian készen állnak. A brazil labdarúgó másfél éven át Oroszországban, a Krasznodarban játszott, majd négy éven át Kazahsztánban, szintén orosz nyelvterületen, így személyes benyomása is van az orosz futballról. Sőt az orosz nyelvről is, amely szerinte könnyebb a magyarnál.

– Szerettem Oroszországban futballozni, erős a bajnokság, s a CSZKA hagyományosan az egyik legjobb csapat – Isael senkit sem lepett meg jól nevelt válaszával. Szergej Rebrov jókedvűen érkezett a sajtótájékoztatóra, s beszédes kedvében volt – talán azért is, mert oroszul nyilatkozhatott, mindenesetre ukrán létére nem voltak nyelvi nehézségei.

– Most négy napot pihenhettünk, ez elegendő. A csapat jó állapotban van, s az ilyen mérkőzés pluszenergiákat mozgósít – jellemezte a saját együttesét a mai találkozóra készülve. Amikor a CSZKA formájáról kérdezték, Rebrov tréfásan megjegyezte, erről talán az orosz csapat edzőjét kellene kérdezni, majd így válaszolt: – A CSZKA jobban futballozik az Európa-ligában annál, mint amit az eredményei mutatnak. Biztosan nem mondott még le a továbbjutás lehetőségéről.

Boli (balra) ma is szoros moszkvai őrizetre számíthat
Fotó: MTI/Illyés Tibor

Ezt az orosz klub egyik játékosa is megerősítette. – Kilenc pontot kell szereznünk a hátralévő három mérkőzésen, aztán meglátjuk, az mire lesz elég – szögezte le Georgij Scsennyikov.

A CSZKA jól kezdte a 2019–20-as idényt, tíz forduló után vezette az orosz bajnokságot, aztán látványosan megtorpant, a legutóbbi négy fordulóban nem tudott nyerni. Visszaesett az ötödik helyre, de mögötte szakadék tátong, és a moszkvai gárda csupán három ponttal van lemaradva a második Szpartaktól és hattal a listavezető Zenittől.

A moszkvaiak Európa-liga-szereplésére annál nehezebb magyarázatot találni. Mentesültek a selejtezőktől, egyből a főtáblán kezdtek – három vereséggel. Vendégként a Ludogorectől 5-1-re, odahaza az Espanyoltól 2-0-ra, majd a harmadik fordulóban a Ferencvárostól szintén hazai pályán 1-0-ra kaptak ki. A múlt héten mintha javult volna a formájuk, az Orosz Kupában nyertek az Ufa ellen, majd Szentpéterváron 1-1-es döntetlent játszottak.

– Nem vagyunk és nem is voltunk rossz formában – igyekezett rácáfolni az eredményekre Viktor Honcsarenko, a CSZKA vezetőedzője. – Mi végig úgy éreztük, hogy jól játszottunk, de nem mindig jönnek az eredmények. Most volt két jó meccsünk, ezért jobb a hangulat a csapatnál, így könnyebb készülni a találkozóra.

H csoport, a 4. forduló párosítása: Ferencváros–CSZKA Moszkva 21.00 (tv: Sport 1), Espanyol–Ludogorec 21.00, az állás: 1. Espanyol 7 pont, 2. Ludogorec 6, 3. Ferencváros 4, 4. CSZKA Moszkva 0.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.