Rebrov végre gólt remél

Kulcsmérkőzést játszik ma a Ferencváros az Európa-ligában: ha le tudná győzni a már továbbjutott spanyol Espanyolt, esélye maradna a kieséses szakaszra, persze az sem mindegy, hogy mit játszik egymással Moszkvában a ­CSZKA és a Ludogorec.

2019. 11. 28. 15:42
Europa League - Group H - Espanyol v Ferencvaros
Alekszandr Zubkov a barcelonai odavágón olykor bravúrokra késztette a hazaiak kapusát Fotó: REUTERS/Albert Gea
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Espanyol már elérte a célját: a hátralévő két forduló eredményeitől függetlenül továbbjutott az Európa-liga H csoportjából, így nyugodtan utazhat Budapestre. Ez akár a Ferencváros malmára hajthatja a vizet, ugyanis a katalán együttes a spanyol bajnokságban a kiesést jelentő 19. helyen szerénykedik, így logikus lépés lenne a kulcsjátékosok pihentetése. Márpedig a Fradinak legalább döntetlent kell elérnie ahhoz, hogy biztosan versenyben maradjon a továbbjutásért. Ugyanakkor győzelemmel meg is előzheti a jelenleg előtte egy pont előnnyel a második helyen álló bolgár Ludogorecet, azaz akár továbbjutást érő pozícióból is várhatja a zárókört.

A CSZKA Moszkvának már nincs miért törnie magát a sorozatban, ez viszont nem a Ferencváros malmára hajtja a vizet. Az orosz csapat már két győzelemmel sem juthatna tovább, így hazai pályán sem feltétlenül szaggatja majd az istrángot a bolgár Ludogorec ellen, pedig ha megtenné és nyerne, akkor az utolsó körben a magyar bajnoknak egy döntetlen is elegendő lehetne az üdvösséghez – feltéve hogy begyűjti a három pontot a Groupama Arénában.

Mindez számolgatás, és egyáltalán nem biztos, hogy az Espanyol a legjobbjai nélkül állna fel Budapesten. Legalábbis a csapat középpályásának, ­Víctor San­cheznek a szavai nem ezt tükrözik:

– Nem akarjuk félvállról venni ezeket a meccseket, csoportelsők akarunk lenni.

Alekszandr Zubkov a barcelonai odavágón olykor bravúrokra késztette a hazaiak kapusát
Fotó: REUTERS/Albert Gea

A játékos a Mundo Deportivónak nyilatkozott, amely ennek ellenére tartalékos Espanyolt jósol. A csapat a legutóbbi öt bajnoki mérkőzéséből csak egyet nyert meg, a múlt hét végén hazai pályán végzett 1-1-re a Getaféval. A jelek szerint az októberben lezajlott edzőváltás sem lendített nagyot az Espanyol szekerén, az a David Gallego helyére érkezett Pablo Machínnal a bakon is csak döcögve halad. Az Európa-ligában viszont az együttes a Fradi elleni hazai 1-1 után mindegyik csoportmérkőzésén győzött, a legutóbbin a Ludogo­recet ­6-0-lal küldte haza.

A Ferencváros ragyogó formában várja a mai kulcsmeccset, egy találkozóval kevesebbet játszva is pont­előnnyel vezeti a magyar bajnokságot. Kilenc meccsen hat győzelem mellett három döntetlen a mérlege, az utóbbi két fordulóban Debrecenben 6-1-re, majd a Groupamában a ZTE ellen 3-2-re nyert, azaz sok gólt szerezve aratja a sikereit. Ugyanakkor hazai pályán az Európa-liga csoportmérkőzésein más a helyzet. – Még nem szereztünk gólt hazai pályán a csoportkörben, de számtalan lehetőséget alakítottunk ki, s ez bizakodásra ad okot – mondta Szergej Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. Ha a Ludogorec nyerne Moszkvában a ­CSZKA ellen, akkor a Fradinak is kötelező nyernie a továbbjutás érdekében. Különben a bolgárok előnye legalább három pontra nő, s ne feledjük, Budapesten 3-0-ra győzött a Ludogorec.

Európa-liga, csoportkör, 5. forduló. H csoport: Ferencváros–Espanyol 18.55 (Sport 1), CSZKA Moszkva–Ludogorec 18.55 (Digisport 2). A csoport állása: 1. Espanyol 10, 2. Ludo­gorec 6, 3. Ferencváros 5, 4. CSZKA 1.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.