Lanzafame kontra Haladás: pofonok és provokáció

Dulakodás, lökdösődés, két piros lap – így ért véget szerda este a Bp. Honvéd–Haladás labdarúgó Magyar Kupa-nyolcaddöntő. Mindkét fél a másikat vádolja.

2020. 02. 13. 14:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pofonok, dulakodás, lökdösődés, két piros lap – így ért véget szerda este a Bp. Honvéd–Haladás labdarúgó Magyar Kupa-nyolcaddöntő. Mindez nem következett a mérkőzésből, amelyen az első osztályú kispestiek egygólos előnyt szereztek a visszavágóra a második vonalba tartozó, lelkesen futballozó és korábban szebb napokat látó szombathelyi csapattal szemben. Többen csak a dulakodásra figyeltek fel, mert a játékvezető már lefújta a találkozót, zajlottak a szokásos kézfogások, amikor hirtelen nagy kavarodás támadt. Ennek az lett a vége, hogy Káprály Mihály játékvezető kiállította a Honvédból Kálnoki-Kis Dávidot, a Haladásból pedig Jagodics Márkot, ám mint kiderült, ők csak a tüzet akarták oltani, azt nem ők szították fel.

– Davide Lanzafame az egész mérkőzésen nem viselkedett szépen szegény Szekér Ádámmal, aki mindössze tizenhét éves, először játszott ilyen jelentőségű meccsen, és először játszott a tévében is – nyilatkozta az M4 Sportnak a kiállított Jagodics Márk. – Az pedig, hogy a lefújás után odamegy egy ilyen fiatal sráchoz, elkezdi pofozgatni és megfogja a nyakát, nem fér bele a futballba. Én mint csapatkapitány odamentem megvédeni a társamat, ezért jogos a kiállítás, vállalom is a következményeket, Dávid is azért jött oda, hogy szétszedje az embereket, de ez csupán utózönge. A lényeg az, hogy egy rutinos – tegyük hozzá, kiváló – külföldi labdarúgó itt, Magyarországon megcsinálja ezt egy tizenhét éves fiatallal, akitől azt várjuk, hogy előbbre vigye majd a magyar futballt, szerintem nem normális dolog.

Mátyus János, a szombathelyiek vezetőedzője is keményen fogalmazott:

– Elképesztő, ami a végén történt. A magyar labdarúgás befogadott valakit, akit a saját országának a futballja kivetett magából, és ő megüti az én játékosomat. Ez elfogadhatatlan.

Tegnap a Bp. Honvéd hivatalos honlapja Davide Lanzafamét szólalta meg, aki így reagált a történtekre:

– A felvételeken azt láthatja mindenki, hogy mi történt a lefújást követően, azonban előzménye is volt a történteknek. Az egész találkozó azzal telt el, hogy provokáltak. Úgy éreztem, hogy utaznak rám, folyamatosan rugdostak, és verbálisan is inzultáltak. A pályán és a kispadról is végig mentek a beszólások, a Haladás edzője azt kiabálta felém, hogy majd a meccs után megvár a stadion előtt, sőt, ami még szomorúbb számomra, hogy a családomat is keresetlen szavakkal illette. Ezt teljességgel elfogadhatatlannak tartom. Sosem azt nézem, hogy hány éves az ellenfelem, tisztelem a riválisok játékosait, és nem velük, hanem a labdarúgással akarok foglalkozni. A lefújást követően kicsit valóban elszabadultak az indulatok, ami természetesen nem jó, én sem örülök, hogy így alakult, de olyankor dolgozik az adrenalin az emberben. Ennél bővebben nem is szeretnék foglalkozni a történtekkel, most már a Kaposvár elleni mérkőzésre fókuszálunk, hogy sikeresen szerepeljünk a bajnokságban.

Frissítés: Büntetett az MLSZ

Négy játékost tiltott el a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsága a Budapest Honvéd-Szombathelyi Haladás szerdai Magyar Kupa-találkozón történtek miatt. A nyolcaddöntős párharc első mérkőzésének lefújása után az Illovszky Rudolf Stadion gyepén dulakodás, lökdösődés történt, „pályára nem illő jelenetsor” játszódott le. Ennek nyomán a hazaiaktól Kálnoki-Kis Dávidot, a vendégektől pedig Jagodics Márkot kiállította a játékvezető. Ők – klubjuk honlapjának beszámolója szerint – kétmeccses eltiltást kaptak a fegyelmi testülettől, azaz a visszavágó mellett csapatuk továbbjutása esetén ki kell hagyniuk a negyeddöntő első találkozóját is. A fővárosiak részéről Davide Lanzafame, míg a szombathelyiektől Szekér Ádám kapott egy kupameccsre szóló büntetést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.