Tizenhat év után Fazekas újra olimpián

2020. 02. 01. 12:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hét nagy magyar sportsikere volt, hogy női asztalitenisz-válogatottunk a portugáliai olimpiai selejtezőn megszerezte a tokiói kvótát, így az ötkarikás játékokon először indulhat csapatunk a sportágban. A bravúr értékét emeli, hogy a világranglistán 38. helyezett Póta Georgina gyermeket vár, így a kétszeres Európa-bajnok nem játszhatott a kvalifikációs versenyen. Bátorfi Zoltán szövetségi kapitány a helyére a 44 éves Fazekas Máriát, a Budaörs játékosát hívta be, aki 2000-ben nyert Eb-t a magyar csapattal, 2004-ben ott volt az olimpián, de másfél évtizede szerepelt legutóbb a válogatottban. Ám budaörsi csapattársával, Pergel Szandrával a horvátok és a három kínaival felálló (!) portugálok ellen is megnyerték a párost.

A két csapattalálkozón Madarász Dóra (a világranglista 64. helyezettje) mindhárom egyéni meccsén győzött, Pergel (71.) egyet nyert, egyet veszített; válogatottunk a horvátokat 3-0-ra, a portugálokat 3-1-re verte, készülhet az olimpiára. A szövetség tegnapi sajtótájékoztatóján Bátorfi Zoltán bejelentette, a kvótát megszerző három játékos utazik az olimpiára, egyéniben Madarász és Pergel áll asztalhoz.

– Akik kivívták a szereplést, megérdemlik, hogy ott legyenek az olimpián. Portugáliában mind a három lány fantasztikusan játszott – szögezte le Bátorfi. Az utóbbi időben már csak a Budaörsben játszó Fazekas úgy fogalmazott: újra teljes mértékben a pingpong körül forog az élete. Pergel vegyes párosban is kivívhatja az olimpiai részvételt Szudi Ádámmal, a világranglistás helyezése alapján a duónak erre esélye van.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.