Győzelemmel búcsúzott a francia olimpiai bajnok sílövő

A francia olimpiai bajnok, Martin Fourcade nyerte a férfiak üldözéses versenyét a sílövő világkupa (vk)-sorozat záróversenyén, Finnországban.

Forrás: MTI2020. 03. 14. 18:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kontiolahtiban rendezett viadalon az ötszörös olimpiai bajnok francia, aki pénteken jelentette be, hogy visszavonul, három lövőhibát követett el az erős szélben, de jó sífutással, 2.9 másodperccel előzte meg honfitársát, Quentin Fillon Maillet-t. A harmadik helyen ugyancsak egy francia biatlonista, Emilien Jacquelin végzett.

Összesítésben az ezúttal negyedik Johannes Thingnes Bö bizonyult a legjobbnak, két ponttal megelőzve Fourcade-ot. A norvég tavaly is megnyerte a vk-sorozatot.

A 31 éves Fourcade, aki hét összetett világkupa-győzelmével rekorder, a 2014-es, szocsi olimpián a 20 kilométeres egyéni és a 12,5 kilométeres üldözéses versenyben diadalmaskodott, majd négy évvel később Phjongcshangban utóbbi számban megvédte címét, továbbá győzött a 15 kilométeres tömegrajtos versenyben és a vegyes váltó tagjaként. Emellett két ötkarikás ezüstérme is van. Az idei világbajnokságon két aranyat nyert, így 13 vb-aranyával a sportág történetének második legeredményesebb versenyzője lett a húsz arannyal rendelkező Ole Einar Björndalen mögött, a 11 egyéni diadalával viszont utolérte az élen a norvég versenyzőt. A vk-sorozatban 83 győzelmet aratott.

Eredmények:

Férfi üldözéses verseny:

1. Martin Fourcade (francia) 31:25.4 (3 lőhiba)

2. Quentin Fillon Maillet (francia) 2.9 másodperc hátrány (2)

3. Emilien Jacquelin (francia) 4.5 mp h. (4)

Az összetett világkupa végeredménye: 1. Johannes Thingnes Bö (norvég) 913 pont, 2. Fourcade 911, 3. Maillet 843

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.