Újra a kapus okozta a bajt

A madridi 1-0-s vereség után a visszavágón hiába vezetett a hosszabbításban 2-0-ra a Liverpool, az Atlético mégis kiejtette a címvédőt. A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében egészen valószínűtlen forgatókönyv íródott az Anfield Roadon: a spanyolok 3-2-re fordítottak, amivel még meg is forgatták a tőrt az angolok szívében. Ott van a legjobb nyolc között a Paris Saint-Germain is, amely 2-0-ra verte a Dortmundot, és 3-2-es összesítéssel nyerte meg a párharcot.

2020. 03. 13. 10:42
Liverpool FC vs Atletico Madrid
Háromszor mattolta az Atlético a Bajnokok Ligája címvédőjét az Anfielden Fotó: MTI/EPA/Peter Powell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Loris Karius szelleme kísértett szerda éjjel az Anfield Roadon. A Liverpool az akkori német kapusa kapitális hibái miatt bukta el a 2018-as BL-döntőt a Real Madrid ellen, most pedig a sérült Alissont helyettesítő Adrián tette a sírba az angolok reményeit. A hosszabbításban, a találkozó 97. percé­ben a 16-os vonaláról érthetetlenül Joao Félixhez rúgta a labdát, aki Marcos Llorentéhez passzolt, a csereként beállt támadó pedig 18 méterről a bal alsó sarokba lőtt. A 33 éves spanyol kapus a lövésre is úgy mozdult, mintha egy lisztes zsák dőlt volna el. Ezzel lett 2-1, amivel már az Atlético állt továbbjutásra, a címvédőnek két gólt kellett volna szereznie, és ez megroppantotta. A folytatásban a vendégek találtak be még kétszer, a 106. percben megint Llorente a 16-os előteréből – ez sem volt védhetetlen lövés –, a másik csereember, Alvaro Morata – Llorentéhez hasonlóan Real Madrid-nevelés – gólja a 120. percben már a kegyelemdöfés volt. Ám Adrián keresztre feszítése mellett az sem elhanyagolható, hogy a Liverpool játékosai a rendes játékidőben sorozatban hagyták ki a helyzeteket. Avagy másik megközelítésben az Atlético kapusa, védett ihletett formában. A szlovén hálóőr teljesítményéről mindent elmond, hogy őt választották meg a mérkőzés legjobbjának, nem a kétgólos Llorentét.

A Liverpoolnak 25 meccses hazai veretlenségi sorozata (18 győzelem, 7 döntetlen) ért véget a nemzetközi kupaporondon, Jürgen Klopp pedig a Pool menedzsereként tíz megnyert egyenes kieséses párharc után először bukott el ebben a szakaszban.

Háromszor mattolta az Atlético a Bajnokok Ligája címvédőjét az Anfielden
Fotó: MTI/EPA/Peter Powell

– A legnagyobb gond az volt, hogy kilencven perc alatt nem tudtunk két gólt szerezni, pedig akkor csodálatosan játszottunk. Aztán mindenki láthatta, hogy megmagyarázhatatlan gólokat kaptunk. 2-2 után már látszott rajtunk a fáradtság, és ami a rendes játékidőben természetesnek tűnt a játékunkban, az a végén már csak görcsös erőlködés volt – summázott Klopp.

– Újra ott vagyunk Európa legjobb nyolc csapata között, ráadásul egy nagyszerű gárdát búcsúztattunk – szögezte le Diego Simeone, az Atlético Madrid vezetőedzője. – A Liverpool most is nagyon jól játszott, a közönsége hatalmas támogatást adott neki, de mégis megoldottuk a feladatot, 0-2-nél sem adtuk fel. Oblak a világ legjobb kapusa, aki olyan nekünk, mint Messi a Barcelonának – jegyezte meg Simeone, és beszélt a Diego Costa–Llorente cseréről is, amivel a kontratámadások lehetőségét szándékozott növelni, és ez be is jött. A siker receptjének másik összetevőjét pedig éppen Llorente mondta ki: – Úgy védekeztünk, mintha az életünk múlt volna rajta, és ha mindenki egy irányba húz, akkor abból ilyen szép dolgok sülhetnek ki.

A PSG hazai pályán és Bernat góljával 2-0-ra legyőzte a Dortmundot, s így 3-2-es összesítéssel nyerte meg a párharcot. A meccset a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték, de a stadion szomszédságában 3000 francia szurkolt, és tűzijátékkal adott támogatást a csapatának.

BL-nyolcaddöntő, visszavágók: Liverpool–Atlético Madrid 2-3 (1-0, 1-0, 2-2), továbbjutott: az Atlético Madrid kettős győzelemmel, 4-2-es összesítéssel; PSG–Dortmund 2-0 (2-0), továbbjutott: a PSG, 3-2-es összesítéssel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.