időjárás -4°C Aranka 2023. február 8.
logo

A Vasas lehet pólóban az új OSC

Ch. Gáll András
2020.04.12. 08:18
A Vasas lehet pólóban az új OSC

Az OSC Újbuda vízilabdacsapatának edzőit és játékosait csütörtökön arról tájékoztatta a névadó főszponzor A-Híd Zrt., hogy nem tudja tovább támogatni őket, miután nem képes teljesíteni a szerződésben vállalt kötelezettségeit. Eddig az alaphír, amire igaz lehet az, amit annak idején a jereváni rádió jelentéseire is mondtak: nem Mercedeseket, hanem Zsigulikat, és nem osztogatnak, hanem fosztogatnak.

Ami tény: a csapat a koronavírus-járvány kitörése előtt szédületes formát futott, pontveszteség nélkül vezette az ob I-et, a Bajnokok Ligájában is éllovas volt. Vad Lajos vezetőedzőt sokkolta a hír, és a távirati irodának annyit mondott, hogy ez azt jelenti, vége a történetnek. Beletettek másfél év munkát a csapatba, aminek most érett volna be a gyümölcse, fogalmazott.

Prlainović (6-os) nem esett pánikba
Fotó: Kurucz Árpád

Beszéltünk Andrija Prlainovićcsal, a csapat olimpiai és világbajnok szerb klasszisával. – Semmi előjele nem volt a bejelentésnek, ahogy a többi játékost, engem is sokkolt a hír. Persze én már régi motoros vagyok, korábbi klubjaimnál is átéltem hasonlót, ezért nem esek pánikba, ilyen a profi sportoló élete. Most itt vagyok Budapesten a feleségemmel és a két gyerekünkkel, próbálok informálódni és tájékozódni. A sport az egész világon tetszhalott állapotban van, nincs hová igazolni, az sem biztos, hogy el kell menni az OSC-től, mert nem tudjuk, mit hoz a jövő. Csak azt sajnálom, hogy nem marad esélyünk a bajnokság és a BL megnyerésére, pedig nagyszerű formába lendültünk – mondta a 32 éves pólós.

Az alaphírrel kapcsolatban körülnéztünk a pólós berkekben. Az A-Híd tulajdonosa, Apáthy Endre a Vlv.hu szakportálon azt nyilatkozta, hogy nincsenek anyagi nehézségeik, hiszen az építőipar továbbra is prosperál. Továbbá azt sem tagadta, hogy esetleg máshol fogja befektetni a pénzét. Mi úgy tudjuk, hogy ez a „máshol” a Vasas lesz, ahol hamarosan felbukkanhatnak az OSC jelenlegi kulcsjátékosai, és amely klub elnökével, Markovits Lászlóval jó viszonyt ápol Apáthy úr. Az nem gond, hogy az angyalföldiek momentán még az ob I felsőházába sem férnek be, hiszen kevés az esély a bajnokság folytatására, ősszel pedig minden és mindenki a nulláról indul. S hogy miért váltana az A-Híd, amely egyszer már – hat éve – elhagyta szponzoráltját, akkor a Szeged vízilabdacsapatát? Nos, Apáthy úr és Becsey Péter, az OSC sportigazgatója viszonya egy uszodaépítéssel kapcsolatos ügy miatt megromlott, ezért következett be a szakítás.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.