Folytatni, de nem mindenáron!

Az NB I-es labdarúgóklubok legszívesebben folytatnák a bajnokságot. Legalábbis a Magyar Nemzet így értesült, a tegnapi videókonferencián erre az álláspontra helyezkedett a 12 élvonalbeli egyesület. Mindez egybecseng a tegnapi számunkban közöltekkel, miszerint nincs rosszabb a bizonytalanságnál, hiszen jelen körülmények között nem tervezhető a következő idény költségvetése.

Ch. Gáll András
2020. 04. 24. 17:12
JUHÁSZ Roland; da Silva Barbosa, Isael;
Budapest, 2020. február 15. A ferencvárosi Isael da Silva Barbosa (b) és a székesfehérvári Juhász Roland a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójában játszott a Ferencvárosi TC - MOL Fehérvár mérkõzésen a Groupama Arénában 2020. február 14-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Labdarúgó-szövetség minapi küldöttközgyűlése után az újraválasztott elnök, Csányi Sándor úgy nyilatkozott: legkésőbb június 13-ig folytatni kell a bajnokságokat, de még lehetőleg májusban, mert ha addig ez nem sikerül, akkor befejezettnek kell nyilvánítani a 2019–2020-as pontvadászatot. Az elnöki kijelentést az élvonalbeli klubok akár úgy is értelmezhették, mint felhívást keringőre, s ezért tegnap délben videókonferenciát tartottak. A megbeszélés konklúziója nem nyilvános, de a Magyar Nemzetnek úgy értesült, hogy sikerült közös nevezőre jutnia a tizenkét – nem feltétlenül dühös, de meglehetősen türelmetlen – embernek: álláspontjuk szerint május 23. és június 10. között meg kell kezdődnie a bajnokság folytatásának, már amennyiben az általános feltételek ehhez adottak lesznek. Hogy ez mit is takar konkrétan, azt nem részletezték, de nyilván május 4-én dönteni fog a kormány a koronavírus-járvány okozta vészhelyzet legalább részleges feloldásáról, és ennek függvényében indulhatnak újra esetleg a csoportos edzések.

Azt már a tegnapi számunkban publikált összefoglalónkban hangsúlyozták az érdekeltek, hogy a bizonytalanságnál nincs rosszabb, hiszen bár a most folyó bajnokságra még megvan a fedezet, a jövőre vonatkozóan nem tudnak tárgyalásokat folytatni a klubok sem a reménybeli szponzorokkal, sem a játékosaikkal. A legjobb természetesen az lenne, ha záros határidőn belül folytatódna a pontvadászat, akár még zárt kapuk mögött is, de a bajnokság lezárása is jobb annál, mint ami most van.

Ahogy a miniszterelnök is utalt rá egy korábbi interjúban, Ausztria bizonyos tekintetben egyfajta kísérleti laboratórium Magyarország számára, mivel nyugati szomszédunknál időben előrébb tart a járvány lefolyása, az ottani intézkedések irányadók lehetnek. Ezért is figyelemre méltó, hogy az osztrákok már komolyan terveznek a bajnokságuk folytatásával, s Csányi Sándor is megemlítette, hogy ha nyugati szomszédaink újrakezdik a futballt, akkor kis késéssel ez nálunk is járható út. Akárhogy is, gyorsan kell dönteni – vagy így, vagy úgy –, mert kifutunk az időből, könnyen összecsúszhat a még le nem zárt régi és a még el nem kezdett új idény.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.