Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

200 millió fontos katasztrófa fenyegeti az angol klubokat

Csatlakozva a Brightonhoz és a West Hamhez, az Aston Villa is ellenzi, hogy semleges pályákon játsszák le a hátralévő mérkőzéseket az angol labdarúgó-bajnokságban. A tiltakozó csapatok szerint így sokkal kisebb esélyük maradna a bennmaradásra, s ha a számuk meghaladja a hatot, nem folytatódik a Premier League – írja a The Guardian.

Forrás: The Guardian2020. 05. 06. 16:54
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Amikor a tervezett korlátozások elfogadására próbálnak rávenni, az nem a tévépénzekről szól, hanem arról: Úristen, menjek bele abba, hogy kiessek és lemondjak 200 millió fontról?” – nyilatkozta hangzatosan a Talk Sportnak Christian Purslow, az Aston Villa ügyvezető igazgatója, s a tervezetet egyenesen 200 millió fontos katasztrófának nevezte.

Purslow okfejtésébe, persze, nehéz lenne belekötni. A tabellán a 17. Watfordtól két ponttal lemaradva jelenleg utolsó előtti – igaz, egy meccsel kevesebbet játszott – Aston Villa 25 pontjából 17-et hazai pályán szerzett.

„Még hat hazai mérkőzésünk van hátra, a szurkolóink finoman szólva nem támogatnák azt az ötletet, hogy lemondjunk a hazai pálya előnyéről, s ebben teljesen igazuk van” – tette hozzá a birminghamiak ügyvezetője.

Érdemes a Premier League tabellájára tekinteni: a Brighton a 15., a West Ham a 16., az Aston Villa pedig a 19. Van mit félteniük ezeknek a csapatoknak. Pláne azok után, hogy Rick Parry a minap őrültségnek nevezte azt az ötletet, hogy ebben az idényben ne legyenek kiesők a Premier League-ből. Ugyanő most azt hangoztatja, túlzóak azok a pénzben kifejezhető becslések (a 200 millió font), amelyek az első és a másodosztály közötti különbséget hivatottak kifejezni.

S bizony főhet a liga vezetőinek a feje. Amennyiben a Premier League 20 klubjából legalább 14 nem fogadja el a korlátozó feltételeket (mindenekelőtt a semleges helyszíneket), akkor nem folytatódik a bajnokság.

Eddig három rebellis fedte fel a kilétét. Egyre izgalmasabb a játszma.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.