Három év múlva MotoGP-futamot rendeznénk

Megújul a Hungaroring, felépül a MotoGP-pálya, ideális esetben tíz éven belül lehet versenyzőnk az F1-ben és a motorsport csúcssorozatában is. Ezenkívül az utánpótlás-, illetve a versenymérnökképzésre épít az autó-motor sport stratégia és Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter, az autó-motor sport fejlesztésének kormánybiztosa a Nemzeti Sportnak adott interjút.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO.HU2020. 05. 06. 10:10
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Palkovics László elmondta, hogy egyeztetett Jean Todttal, a Nemzetközi Automobil-szövetség elnökével és Carmelo Ezpeletával, a MotoGP-t rendező Dorna elnökével; és ezután született meg a döntés, hogy építenénk egy MotoGP-pályát, amely természetesen más rendezvényeknek is otthont adna. A helyszínre vonatkozóan a gazdasági és technológiai aspektusok alapján arra jutottak, hogy a Nyíregyháza, Debrecen, Miskolc háromszög a legmegfelelőbb, ahol a három nagyváros közelsége garantálja, hogy a szurkolók szállása, ellátása is megoldott legyen.

Az innovációs és technológiai miniszter látja, ma is sokan szeretnének eljutni a MotoGP-be Magyarországról, és ha megépül a pályánk, még fontosabbá válik, hogy legyen jó versenyzőnk, és ehhez meg kell teremteni a feltételrendszert. Éppen ezért a kormány úgy döntött, ügynökséget hoz létre, amelynek feladata, hogy megteremtse a kapcsolatot a sport, az állam és a piac szereplői között. A terv pedig az, hogy 2023-ban MotoGP-futamot rendezhessünk.

– Ha tudjuk teljesíteni, amit leírtunk, akkor lesz két világszínvonalú pályánk, és lesznek nemzetközileg ismert és elismert versenyzőink. Fontos lenne, hogy az ötödik és a tizedik év között legyen Formula–1-es és MotoGP-pilótánk is – szögezte le Palkovics László.

A teljes interjút IDE kattintva olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.