Sok a kérdőjel Szoboszlai Dominik jövőjével kapcsolatban

Továbbra sem lehet biztosan kijelenteni, hogy folytatódik-e az osztrák labdarúgó-bajnokság. Szoboszlai Dominik a kiscsoportos edzések alapján nem érzi úgy, hogy a kihagyás miatt visszaesett volna. A jövőjét illető kérdésekkel – így azzal, hogy valóban a Milanhoz igazol-e a nyáron – nem foglalkozik.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2020. 05. 11. 12:12
Szoboszlai Dominik; Rode, Sebastian
Salzburg, 2020. február 28. Szoboszlai Dominik, a Salzburg (elöl) és Sebastian Rode, a Frankfurt játékosa a labdarúgó Európa-ligában a nyolcaddöntőbe jutásért játszott FC Salzburg - Eintracht Frankfurt visszavágó mérkőzésen Salzburgban 2020. február 28-án. MTI/EPA/Andreas Schaad Fotó: Andreas Schaad
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Red Bull Salzburg válogatott labdarúgója az NSO-nak adott interjúban beszélt az újrakezdésről.

– Mindig hallunk különböző híreket, legutóbb arról beszéltek, hogy május tizenötödikétől ismét teljes létszámban készülhetünk. Meglátjuk, egyelőre csak annyi biztos, hogy most kis csoportokban folynak a tréningek. Bármi megtörténhet. A következő videokonferencia után bejelenthetik, hogy nem folytatjuk az idényt, és azt is, hogy május végén újraindul a bajnokság. Más kérdés, hogy szerintem senkinek sem lenne jó, ha félbeszakadna a bajnokság, ám ha mégis így döntenek, úgysem tehetünk semmit – mondta a 19 éves játékos.

Szoboszlai arról is beszélt, hogyan zajlanak az edzések most Salzburgban. Érdekesség, hogy használhatják az öltözőt, gyakorlás közben azonban nem lehet testkontaktus.

– Mindenki egyedül, maszkban érkezik az edzésekre, az edzőközpontban mindennap megmérik a testhőmérsékletünket. Négy különböző öltözőt használunk, a gyakorlások után le is zuhanyozhatunk. A medencét és a jégkádat használhatjuk, a pezsgőfürdőt viszont nem. Hallottam, mostanában több helyen magukra mosnak a játékosok, nálunk viszont a klub gondoskodik az edzőfelszerelésről, sőt ebédet is kapunk, ha igényt tartunk rá.

Szoboszlai úgy érzi, nem viselte meg a kihagyás. Az erőnléte megfelelő, s technikailag sem kopott meg a tudása, ahogy fogalmazott, „ezt nem lehet elfelejteni”. A Milanról szóló értesüléseket érthetően nem kívánta kommentálni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.