Szoboszlai június elején játszhat legközelebb tétmeccset

Zárt kapuk mögött, június elején folytatódat a márciusban felfüggesztett osztrák labdarúgó-bajnokság.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 05. 12. 13:29
null
Szoboszlai elittársaságba kerül Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Osztrák Labdarúgó-szövetség elnöke, Leo Windtner ma délelőtt bejelentette, hogy június elején, zárt kapuk mögött folytatódhat a koronavírus-járvány miatt márciusban felfüggesztett osztrák első osztályú futball. De nem bajnoki találkozóval folytatódik a szezon, hanem rögtön a kupadöntőre kerül majd sor.

– Fontos döntés született, mert ha nem indulunk el most, akkor egy év múlva rá sem ismernénk az osztrák futballra – indokolt a sportvezető.

Az első mérkőzés a tervek szerint az Osztrák-kupadöntő lesz a magyar válogatott 19 éves középpályását, Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó bajnoki címvédő Red Bull Salzburg és a másodosztályú Ausztria Lustenau csapata között.

Az újrakezdéssel kapcsolatban Rudolf Anschober egészségügyi miniszter elmondta, szigorú előírásokat kell betartaniuk a csapatoknak, a felelősség elsősorban a klubokat terheli. Anschober kijelentette, a csapatorvos felelős a megelőzési intézkedések foganatosításáért, hogy minimálisra csökkenjen a koronavírus-fertőzés esélye. Valamennyi osztrák első-, és másodosztályú csapat péntektől végezhet teljes értékű edzésmunkát. Ez komoly előrelépés az eddigiekhez képest, korábban maximum hatfős csoportokban lehetett tréningezni.

Az újrakezdéssel kapcsolatban Werner Kogler sportminiszter közölte, hogy Ausztriában várhatóan május 29-től jöhetnek enyhítések a zárt térben végzett sporttevékenység szempontjából.

Szoboszlai épp a hét elején beszélt arról, hogy a labdarúgók egyre nehezebben viselik a bizonytalanságot, és csak remélni tudja, hogy a pályán dőlhet el a bajnoki cím sorsa. A jelenleg leginkább piacképes magyar futballista jövőjével kapcsolatban több klub is felvetődött az utóbbi hetekben: az angol Premier League csapatai közül az Arsenal és Leicester City, az olasz Serie A-ból pedig a Milan és a Lazio tűnt eddig a legkomolyabb érdeklődőnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.