Boér Gábor megüresedett helyére hívták Vitelki Zoltánt

Vitelki Zoltánt nevezték ki a labdarúgó NB II-re készülő Kazincbarcika vezetőedzőjének.

Forrás: NSO2020. 07. 21. 12:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A másodosztály legutóbbi idényében a 14. helyen végző Kazincbarcika júniusban Boér Gábort bízta meg a felnőttcsapat irányításával. A szakember azonban egy hónappal később igent mondott az NB I-es Zalaegerszeg hívására. Utódja Vitelki Zoltán lett, aki a 2019–2020-as idényben az élvonaltól a bajnokság végén búcsúzó Debrecen szakvezetője volt januártól június 7-ig, amikor Kondás Elemér váltotta őt.

A miskolci származású tréner nem először vállal munkát a Kazincbarcikánál: a 2017–2018-as évadban harminc meccsen ült a kispadon vezetőedzőként úgy, hogy az első tízet mind megnyerte csapatával. – Nagyon sokat változott a klub, sokkal profibbak a körülmények. Stabil a keret, olyan játékosok alkotják, akik éhesek a sikerre. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy az elvárásoknak megfeleljünk – idézi a kbsc.hu Vitelki Zoltánt, akinek munkáját Kriston István segíti másodedzőként.

– Nyilvánvaló, hogy egy ilyen felkérés nagy lehetőség egy edző számára, így azt meg kell ragadni. Klubunk nem akart akadályt gördíteni Boér Gábor elé, ezért természetesen segítettük abban, hogy az új kihívásnak eleget tudjon tenni. Munkájához sok sikert kívánunk – így Wächter Balázs ügyvezető. – A jövőben is az a célunk, hogy ez a dinamika, innováció a teljes klubnál megmaradjon, ezért esett a választásunk Vitelki Zoltánra, aki immáron második alkalommal, a klubot, a várost és a játékoskeretet jól ismerve tér vissza hozzánk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.