Büntetőeljárás indult a FIFA elnöke ellen Svájcban

A FIFA minden vádat tagadott, és azt állította, Gianni Infantino semmi törvénybe ütközőt nem tett.

Magyar Nemzet, MTI
2020. 07. 30. 16:41
INFANTINO, Gianni
Rennes, 2019. június 14. Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség, a FIFA elnöke (j) a nõi labdarúgó-világbajnokság D csoportja második fordulójában játszott Japán - Skócia mérkõzésen Reimsben 2019. június 14-én. MTI/EPA/Eddy Lemaistre Fotó: Eddy Lemaistre Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Stefan Keller svájci különleges ügyész büntetőeljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino ellen, aki állítólag titkos találkozókon vett részt Michael Lauber svájci államügyésszel.

A hatóság csütörtöki bejelentése szerint a találkozókon részt vevő főügyész ellen szintén eljárást kezdeményeztek. A FIFA június elején minden vádat tagadott, és azt állította, az ötvenéves sportvezető semmi törvénybe ütközőt nem tett, az ilyen találkozók egyáltalán nem szokatlanok. Lauber kedden beadta felmondását, miután a bíróság megállapította, hogy eltitkolta az Infantinóval való találkozóit, és hazudott a feletteseinek, mialatt korrupciógyanú miatt vizsgálat folyt ellene. Hivatali feladatait augusztus 31-ig látja el.

Fotó: MTI

Az ügyészség felügyeleti testülete előzőleg kötelezettségszegést, bűnpártolást és hivatali titok megsértését állapította meg amiatt, hogy Lauber 2016-ban és 2017-ben titokban találkozott Infantinóval.

Lauber amiatt került a kritikák középpontjába, hogy a túlságosan lassú ügymenet következtében áprilisban elévülés miatt leállt a svájci ügyészség vizsgálata több német funkcionárius ellen, akik a 2006-os világbajnokság előtt gyanús kifizetéseket kezdeményeztek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.