Áll a bál Olaszországban: a szövetségi kapitány magyarázkodik

Mindenről a koronavírus és a közösségi média tehet. Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem győz elnézést kérni, amiért kitett egy idétlen fotót az Instagram-oldalára. A járvány második hullámában Olaszországban nem illik viccelődni a kórházi ágyon fekvő betegekkel. Amúgy máshol sem.

Szilágyi
2020. 10. 23. 11:58
UEFA Nations League - League A - Group 1 - Italy v Bosnia and Herzegovina
Megspórolhatta volna magának a félreérthető posztot Fotó: Alberto Lingria Forrás: Instagram, Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Instagramon osztotta meg a képet, azóta letörölte, és a Twitteren magyarázkodik Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 55 éves szakember minden bizonnyal vírustagadó, de minimum kételyekkel fogadja az újabb megbetegedéseket. Erről árulkodik az Instagramon megosztott fotója, amelyen egy kórházban fekvő beteg és az ápolója beszélgetnek. – Van fogalma arról, vajon hol betegedhetett meg? – kérdezi az ápoló. Mire a beteg: – A tévében néztem a híreket.

Megspórolhatta volna magának a félreérthető posztot
Fotó: Instagram, Reuters

Másfél nappal a publikálás után már lekerült a poszt Mancini profiljáról. Az olasz edző elnézést kért mindazoktól, akiknek megsértette az érzékenységét. Az Interrel három olasz, a Manchester Cityvel egy angol bajnoki címet szerzett szakember hangsúlyozta, hogy semmi más célja nem volt a poszttal, mint a drámai helyzet tompítása. – Nem volt mögöttes üzenet, nem állt szándékomban a megbecsülés hiányát éreztetni a betegekkel és a koronavírus áldozataival szemben. Ha mégis ez történt, akkor mindenkitől elnézést kérek – magyarázkodott a Twitteren az olasz kapitány.

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.