időjárás 23°C Jácint 2022. augusztus 17.
logo

Áll a bál Olaszországban: a szövetségi kapitány magyarázkodik

Szilágyi
2020.10.23. 11:58
Áll a bál Olaszországban: a szövetségi kapitány magyarázkodik

Mindenről a koronavírus és a közösségi média tehet. Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem győz elnézést kérni, amiért kitett egy idétlen fotót az Instagram-oldalára. A járvány második hullámában Olaszországban nem illik viccelődni a kórházi ágyon fekvő betegekkel. Amúgy máshol sem.

Az Instagramon osztotta meg a képet, azóta letörölte, és a Twitteren magyarázkodik Roberto Mancini, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Az 55 éves szakember minden bizonnyal vírustagadó, de minimum kételyekkel fogadja az újabb megbetegedéseket. Erről árulkodik az Instagramon megosztott fotója, amelyen egy kórházban fekvő beteg és az ápolója beszélgetnek. – Van fogalma arról, vajon hol betegedhetett meg? – kérdezi az ápoló. Mire a beteg: – A tévében néztem a híreket.

Megspórolhatta volna magának a félreérthető posztot
Fotó: Instagram, Reuters

Másfél nappal a publikálás után már lekerült a poszt Mancini profiljáról. Az olasz edző elnézést kért mindazoktól, akiknek megsértette az érzékenységét. Az Interrel három olasz, a Manchester Cityvel egy angol bajnoki címet szerzett szakember hangsúlyozta, hogy semmi más célja nem volt a poszttal, mint a drámai helyzet tompítása. – Nem volt mögöttes üzenet, nem állt szándékomban a megbecsülés hiányát éreztetni a betegekkel és a koronavírus áldozataival szemben. Ha mégis ez történt, akkor mindenkitől elnézést kérek – magyarázkodott a Twitteren az olasz kapitány.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.