Gera és Nikolics szerint is többet tettünk a győzelemért

Gera Zoltánt és Nikolics Nemanját is megtiszteltetés érte vasárnap, a Szerbia elleni labdarúgó Nemzetek Ligája-mérkőzésen. A találkozó után mindketten elégedettek voltak a játékkal.

2020. 11. 15. 23:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország labdarúgó-válogatottja 1-1-es döntetlent játszott Szerbia ellen a Nemzetek Ligájában. A találkozó után mindkét nemzeti csapatnál beugró edző, Gera Zoltán, illetve Alekszandar Jankovics, valamint a magyar válogatott csapatkapitánya, Nikolics Nemanja értékelt.

– Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, sok helyzetünk volt, míg a szerbeknek csak egy, de abból gólt szereztek – kezdte Gera. – A szünetben azt beszéltük, hogy ilyen agresszívnak kell lenni a folytatásban is, hibára kell kényszeríteni az ellenfelet. Ez a második félidő elején sikerült is, aztán egyre inkább elfáradt a csapat, az utolsó 10-15 perc ezért már hektikusra sikeredett. Szétszakadt a pálya, itt is, ott is voltak helyzetek. Azt gondolom, hogy igazságtalan lett volna, ha ezt a mérkőzést elveszítjük, mert a mérkőzés nagy részét figyelembe véve többet tettünk a győzelemért. A játékosok a lefújás után csalódottak voltak, ők is úgy gondolták, hogy elég helyzetük volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. De az egy pontot is értékelni kell, hiszen a szerb válogatott komoly játékerőt képvisel, mégsem tudott két meccsből egyszer sem nyerni ellenünk.

Gera Zoltán sűrű napokon van túl: Izland ellen Cosimo Inguscio segítője volt, pénteken eredeti feladatát ellátva az U21-es válogatottat vezette győzelemre, vasárnap este pedig már ő irányította a felnőtt nemzeti csapatot.

– Meglepődtem, hogy mennem kellett az Izland elleni mérkőzésre, de örülök, hogy részese lehettem ennek a nagyszerű sikernek, hogy a csapat kijutott az Európa-bajnokságra. Ezután számítottam rá, hogy ma is szükség lesz rám, de arra persze nem, hogy Cosimo is kiesik. Nagy élmény és megtiszteltetés volt számomra, hogy itt lehettem a csapattal, és remélem, hogy hasonlóan jó eredmények várnak még rám pályafutásom során.

A keretből sérülés miatt kiesők helyet van lehetőség új játékosokat behívni a válogatottba, de erről nem Gerának, hanem Marco Rossinak – valamint az esetleges érintett kluboknak – kell döntenie, ahogy az olasz szövetségi kapitány dolgozza majd ki a felkészülés menetét és a taktikát is a szerdai, Törökország elleni mérkőzésre. Az újdonsült csapatkapitány, Nikolics Nemanja szerint azonban bárki is kap lehetőséget a Nemzetek Ligája utolsó fordulójában, erős magyar válogatottat láthatunk majd.

– Megmutattuk, hogy négy-öt stabil játékos hiányát is elbírjuk, bárki áll be, nem kell félnünk senkitől. Érezzük, hogy kiérdemeltük az ellenfelek tiszteletét is azzal, amit az elmúlt meccseken letettünk az asztalra, ezt is nagyon fontos a csapat számára. Ma Szalai is hiányzott, aki nagyon fontos tagja a válogatottnak, mind a pályán, mind a pályán kívül. Fantasztikus érzés, hogy éppen Szerbia, a szülőhazám ellen lehetett rajtam a csapatkapitányi karszalag. Büszke vagyok rá, hogy jól játszottunk, bár az első tíz percben még nem találtuk a ritmust. Utána viszont sok kapura lövésünk, szögletünk, helyzetünk volt. Sosem titkoltam, hogy nagyon szeretek gólt lőni, de a gólpassznak is örülök, ráadásul szerintem nagyon szép akciót vezettünk végig. Az utolsó 20 percre kissé elfáradtunk, de le a kalappal mindenki előtt. Csak azt sajnálom, hogy nem szereztük meg a három pontot, szerintem rászolgáltunk volna.

A szerb szakvezető, Jankovics nyilatkozatán még érződött csapata csütörtökön, Skócia ellen tizenegyespárbajban elbukott Eb-pótselejtezője. A Nemzetek Ligája utolsó fordulójában a magyar és a szerb válogatott sorsa egymás kezében is van. Szerbiának saját győzelme mellett magyar siker is kell a B ligában maradáshoz, míg nekünk a csoportelsőséghez minimum szerb pontszerzésre lesz szükségünk.

– Pszichésen nagyon nehéz volt számunkra a találkozó, még mindig a sebeinket nyalogatjuk a Skócia elleni kudarc után. A körülményekhez képest, egy kemény ellenféllel szemben elégedettek lehetünk az eredménnyel, noha igazi elégedettségre nyilván csak a győzelem ad okot. Oroszország ellen is becsülettel felkészülünk, abból a mérkőzésből is megpróbáljuk kihozni a maximumot. Szerbia az elmúlt években utánpótlás Európa-bajnokságot és világbajnokságot is nyert, mindent meg kell tennünk, hogy ez a generáció visszakerüljön oda, ahová való.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.