Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Gulácsi az asztalon táncolva ünnepelte a továbbjutást + videó

Kirobbanó volt az öröm kedd éjjel az RB Leipzig futballcsapatának öltözőjében azután, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörének záró fordulójában a németek 3-2-re legyőzték a Manchester Unitedet, és ezzel tobábbjutottak a nyolcaddöntőbe.

2020. 12. 09. 14:24
Gulácsi Forrás: Faceboook/Gulácsi Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kőkemény volt idén a Bajnokok Ligája H csoportja, hiszen az előző kiírás egyik döntőse (Paris Saint-Germain) és elődöntőse (RB Leipzig) mellé odakerült a Manchester United is, plusz még a török Basaksehirt sodorta ide a balsorsa. Az előző BL-kiírás végjátékában, a lisszaboni „buborékban” a PSG az elődöntőben 3-0-ra elkalapálta a németeket, és most is jobban jött ki a két csapat összevetéséből, hiszen Párizsban 1-0-ra győzött, Lipcsében 2-1-re kikapott, az idegenben lőtt gól neki kedvezett. S az RB Leipzig – és csapata – Manchesterben hatalmas pofont kapott, 5-0-s vereségbe szaladt bele. Ám a Basaksehir kisegítette a németeket azzal, hogy 2-1-re legyőzte az MU-t, így az utolsó fordulóban Gulácsiék úgy léptek pályára otthon, hogy ha nyernek a manchesteriek ellen, akkor továbbjutnak, Pogbáék pedig csak az Európa-ligában folytathatják.

Lipcsében tökéletesen alakult a mérkőzés a házigazda számára, hiszen a 13. percben 2-0-ra vezetett, majd az első félidő közepén Orbán is betalált, ám a VAR-szobából jelezték, hogy lesen volt. A 69. percben aztán mégis 3-0 lett az eredmény, viszont a hajrában az angolok feljöttek 3-2-re, még tíz perc hátra volt, a döntetlen pedig a vendégek továbbjutását eredményezte volna. S a 94. percben majdem 3-3 lett, Pogba beadása után Mukiele szerencsétlenül ért bele a labdába, ami be is pattant volna a kapuba, ha Gulácsi nem hárít remek reflexszel. Ám a magyar válogatott kapusának nem ez volt az egyetlen nagy védése, így a lefújás után érthetően táncolt örömében az asztalon az öltözőben, és az erről készült fotót meg is osztotta a Facebook-oldalán. „Csak néhány srác, aki bejutott a nyolcaddöntőbe” – fűzte hozzá.

Gulácsi Péter kiengedte a gőzt az öltözőben
Fotó: Faceboook/Gulácsi Péter

A találkozót ugyancsak végigjátszó, a védelemben kimagaslót nyújtó Willi Orbán az Instagram-oldalán osztott meg egy ünneplős képet, „Micsoda csata..., megcsináltuk, a 16 között” megjegyzéssel.

Willi Orbán és a többi vidám lipcsei játékos
Fotó: Instagram/williorban4

A meccs után a Skysport Gulácsinak és Orbánnak is 7-es osztályzatot adott, ezt még öt lipcsei érdemelte ki, Angelino és Sabitzer 8-ast kapott. A manchesterieknél egyedül csak a csereként beszállt Pogba érdemelte ki a 7-est.

Hangulatkép a lipcsei öltözőből:

És akkor itt táncol Gulácsi az asztalon:

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.