Kádár Tamás már nem csalódott, amiért nem hívják a válogatottba

Kádár Tamás megtörte a csendet, hosszú hónapok után megosztotta a nyilvánossággal a kínai élményeit, beszélt a magyar válogatottságról, korábbi csapata és a Ferencváros BL-mérkőzéseiről.

Forrás: nemzetisport.hu2020. 12. 30. 11:20
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak Kádár Tamás 57-szeres válogatott labdarúgó, aki jelenleg a kínai Santung Luneng csapatát erősíti. Kádár kétszer is igényelt vízumot Kínába, mert a járványhelyzet miatt elsőre nem tudott beutazni az ázsiai országba. Kínában fél évig gyakorlatilag szállodában élt, mert úgy tudták csak megrendezni a kínai bajnokságot, ha a csapatokat hermetikusan elzárják a külvilágtól.

Kádár Tamás megtalálta a számítását Kínában és már nem gondol a magyar válogatottságra
Fotó: MTI

– Mentálisan kellett frissen tartanunk magunkat. Nem volt könnyű kibírni a folyamatos bezártságot, ehhez az érzéshez nem lehet hozzászokni. A szabadnapunkat is a hotelban kellett töltenünk, a kertben sétálhattunk. Az óriási épület környezetében voltak edzőpályák, mindegyik csapatnak megadták, hol edzhet, a mérkőzés helyszíne pedig öt-tíz percre volt a szállodától. A fegyelem nem lazulhatott, a maszkot állandóan viselni kellett, ételt sem lehetett bevitetni a hotelba. Ne szépítsük, elszigeteltek minket a külvilágtól. Megkönnyítette a helyzetet, hogy a rájátszás rajtja előtt másfél hét szabadságot kaptunk – mondta a futballista.

A kínai bajnokság Kádár benyomásai alapján lassabb iramú, mint az európai, a taktika kevésbé hangsúlyos. A magyar játékos nincs kibékülve a játékvezetők tevékenykedésével.

Szó esett a Ferencváros Dinamo Kijev elleni BL-mérkőzéséről: a találkozót az időeltolódás miatt Kádár Tamás nem látta, csak az eredményt tudta meg később. A veszprémi születésű játékos megérezte, hogy korábbi csapata és a Fradi összekerülnek majd a BL-csoportkörben. A válogatottság kapcsán Kádár kijelentette, több mint egy éve nem beszélt szövetségi kapitánnyal, de nem csalódott emiatt. – Mielőtt aláírtam a szerződésemet Kínába, tisztában voltam vele, hogy nem lesz egyszerű hazautazgatni Ázsiából. Ráadásul a válogatottban az utolsó mérkőzéseimen nem hoztam azt a szintet, amelyet magamtól is elvárok. Azt is megértettem volna, ha Kijevben folytatva kimaradok a keretből, hát még így!

A teljes interjút ITT lehet olvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.