Sergio Ramos nem megy Liverpoolba, de távozhat Madridból

Hiába röppent fel a hír a világ sajtójában, hogy a Real Madrid és a spanyol futball még aktív legendája, a 34 éves Sergio Ramos a nyártól a Liverpoolban folytatja a pályafutását, ez az üzlet biztosan nem jön létre. Sergio Ramos ennek ellenére szabadon tárgyalhat a távozásáról, ami könnyen meg is történhet, mert a klub és ő is jobban járhat ebben az esetben, a legesélyesebb csábítónak a francia Paris Saint-Germain tűnik.

Magyar Nemzet
2021. 01. 08. 18:30
null
Real Madrid's Spanish defender Sergio Ramos reacts during the Spanish League football match between Elche and Real Madrid at the Manuel Martinez Valero stadium in Elche on December 30, 2020. (Photo by Jose Jordan / AFP) Fotó: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sergio Ramos és a Liverpool – a hét elején több hírforrás is erről szólt. Abban egyetértettek, hogy az angol bajnokság címvédőjének a védelme erősítésre szorul, az pedig tény, hogy a Real Madrid ikonjának a szerződése a nyáron lejár, így már szabadon tárgyalhat más klubokkal is jövőjéről, és nyilván ebből állt össze a szenzációsnak számító átigazolás képe.

Ennek ellenére Sergio Ramos aligha bukkan fel az Anfield Roadon, legfeljebb csak ellenfélként. A spanyol védő már 34 éves, a bérigénye nyilván nem alacsony – Madridban évi nettó 12 millió eurót vág zsebre évente csak alapfizetésként –, és ne felejtsük el azt sem, hogy ő enyhén szólva sem népszerű Liverpoolban, pontosabban fogalmazva kimondottan gyűlölt figura azóta, hogy a Bajnokok Ligája 2018-as döntőjében súlyos sérülést okozott az imádott Mohamed Szalahnak.

 

Fotó: AFP/Jose Jordan

 

Ettől persze még közel sem biztos, hogy Sergio Ramos marad Madridban. Több kérője is akad, és a sor elején a Paris Saint-Germain áll, amely szívesen látná a klubnál a 178-szoros spanyol válogatott világ- és Európa-bajnok futballistát. Ennél is fontosabb azonban, hogy már a Real Madrid sem gördítene leküzdhetetlen akadályt a távozása elé, ami esetünkben azt jelenti, hogy aligha tenne elé visszautasíthatatlan ajánlatot. Öt éve történt ez, amikor Sergio Ramos megemlítette, hogy fontolóra venné a Manchester United ajánlatát, ám Florentino Perez elnök erről hallani sem akart, mert akkor ment el a klubtól Iker Casillas, és két ikon távozását nehéz lett volna megmagyarázni a szurkolóknak. Ezért aztán elfogadta a védő feltételeit, aláírta az ötéves hosszabbítást a játékosra nézve jobb anyagi kondíciókkal.

Ennek ellenére később megromlott a viszony a játékos és az elnök között, és utóbbi megfelelő ajánlat esetén elengedte volna Ramost, ám ilyen nem érkezett. A labdarúgó ugyan jelezte, hogy egy kínai klubtól csábító lehetőséget kapott, ám Florentino Perez közölte vele, szó sem lehet arról, hogy a klub ingyen elengedje a csapatkapitányát. Sergio Ramos pedig továbbra is remek teljesítménnyel segítette a csapatát, és minden jel szerint arra készült, hogy meghosszabbítja a 2021. június 30-án lejáró szerződését. Amikor tavaly július 17-én a Real Madrid megnyerte a spanyol bajnokságot, ezt nyilatkozta: „Itt szeretném befejezni a karrieremet. Nem hiszem, hogy ez gondot jelenthetne nekem és az elnöknek.”

Azóta azonban eltelt hat hónap, a megállapodás nem jött össze az elnökkel, és így Sergio Ramos a nyáron szabadon igazolhatóvá válik. Már tárgyalhat is, és természetesen beindult a pletykagyár, amelynek produktuma az említett liverpooli szál. A PSG-hez befutó fonalat viszont maga az érintett is erősítette, amikor beszélt arról, hogy a következő idényben lehet, hogy csapattársa lesz, utalva arra, hogy a hatszoros aranylabdás argentin ugyancsak június végén lejáró szerződése sem él tovább jelen állás szerint, és a párizsi klub kiszemeltjei között szerepel. Ha ez csak blöff, akkor Florentino Perez ezt valószínűleg nem eszi meg. Bár a Real Madridnak sikerült a 2019–2020-as pénzügyi évet 313 000 euró nyereséggel zárnia, a koronavírus-járvány a klub lehetőségeit enyhén szólva is szűk keretek közé szorítja, és nem tud többet fizetni Sergio Ramosnak a jelenlegi bérénél, de nem is akar.

 

Fotó: AFP/Oscar del Pozo

 

Emellett a Real Madrid kivetette a hálóját a Bayern München ugyancsak szabad ügynökké váló osztrák válogatott védőjére, David Alabára, akit alkalmasnak lát Ramos helyettesítésére. Alaba fizetése Münchenben nettó 13 millió euró, de csupán 28 éves, és a jövőt tekintve jobban megéri ezt kifizetni neki, mint Ramosnak. Ez ugyanakkor az éremnek csak az egyik oldala: Sergio Ramos jelentősége nem korlátozódik a pályára, ő az öltöző elvitathatatlan vezetője is, és ott a távozását tíz Alaba sem tudná pótolni. Ez komoly súllyal esik a latba a megtartása mellett, ám most úgy néz ki, hogy több érv szól ez ellen. Az viszont biztos, hogy ennek a történetnek még lesz új fejezete.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.