Zseniális mozdulattal csapta be a védőt a klasszis

Szombat este a Green Bay Packers és a Buffalo Bills jutott be az NFL főcsoportdöntőibe. A Packers irányítója, Aaron Rodgers futott touchdownja előtt nagyon becsapta az ellenfelet, a Buffalo Bills védője, Taron Johnson a teljes pályán keresztülfutott a pontszerzésért.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 9:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A liga legjobb támadósorával felálló Green Bay Packers fogadta a liga legjobb védelmével rendelkező Los Angeles Ramst a profi amerikaifutball-liga (NFL) rájátszásának második fordulójában.

A párharcot a támadók nyerték: a szezon legértékesebb játékosának (MVP) címére is esélyes Aaron Rodgers két touchdownpassz mellett egyszer maga futott be a célterületre, miután csúnyán átverte a korábbi chicagói Leonard Floydot.

Bár a Rams irányítója, a hüvelykujjtörés után speciális kesztyűben játszó Jared Goff sem játszott rosszul, a Rams nem tudta tartani a lépést a Packersszel. Az NFC első kiemeltje 32-18-ra nyert. Aaron Rodgers karrierje ötödik konferenciadöntőjére készül, de az eddigi egy győzelem és három vereség után most először vívhatja meg a nagy meccset hazai pályán. Szombat este 6000 szurkoló lehetett jelen a 80 000 férőhelyes Lambeau Fielden, várhatóan hasonló lesz a helyzet egy héttel később is. A főcsoport-elődöntők köre az első az aktuális NFL-szezonban, amikor minden meccsen lehetnek helyszíni nézők.

A Packers ellenfele biztosan egy irányítólegendával felálló csapat lesz. A Super Bowl-győzelmek mellett a touchdownpasszok rekordját is tartó vezette Tampa Bay Buccaneers az utóbbi listán második helyen álló és a szezon végén várhatóan visszavonuló Drew Brees irányította New Orleans Saints otthonában lép pályára, magyar idő szerint hétfő hajnalban.

Az AFC-ben is ismert az egyik főcsoportdöntős: a Buffalo Bills 17-3-ra győzte le a Baltimore Ravenst. A rendkívül szeles időjárás megnehezítette a csapatok dolgát. A Ravens rugója, Justin Tucker két mezőnygólkísérletet is elrontott, pontosan annyit, mint korábbi kilenc rájátszásmeccse során összesen.

A mérkőzést végül egy 101 yardos futás döntötte el: Taron Johnson a saját célterületén halászta le Lamar Jackson passzát, majd egészen a pálya túlsó végéig szaladt a labdával.

A Buffalo 1993 után vívhat újra konferenciafinálét. Abban az évben a Kansas City Chiefst legyőzve jutottak a Super Bowlba, hogy aztán négy szezon alatt a negyedik nagydöntőjüket is elveszítsék. Vasárnap este kiderül, hogy ezúttal is a címvédő Chiefs vagy a Cleveland Browns lesz-e a Bills ellenfele.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.