Tiszta üzenet, világos beszéd – így hízelegtek Dárdai Pálnak

Ha van játékos, aki nem mondhat rosszat Dárdai Pálról, akkor az Rune Jarstein. A 69-szeres norvég válogatott kapusnak jó oka van arra, hogy dicsérje a Hertha magyar edzőjét, és nem is fukarkodott a kedves szavakkal.

Magyar Nemzet
2021. 02. 05. 13:18
Fotó: Andras Eberling
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sky Sports készített interjút Jarsteinnel a Hertha ma esti, Bayern München elleni Bundesliga-meccse előtt (20.00, tv: Sport 1). A 36 éves norvég kapus azért került a reflektorfénybe, mert a múlt héten hosszú idő után került vissza a berlini kapuba, amelyet az új edző, nevezetesen Dárdai Pál hatalomátvételének köszönhetett.

Abban a négy és fél évben, amikor Dárdai korábban irányította a Herthát, Jarstein volt a csapat kezdő kapusa, kizárólag Salamon Kalou-t és Marvin Plattenhardtot küldte pályára nála többször a berlini klublegenda abban az időszakban. Csakhogy a fővárosi klub tavaly nyáron hétmillió euróért megvette Alexander Schwolowot a Freiburgból, és ebben az idényben ő volt a kapus, egészen Dárdai újbóli kinevezéséig. Jarstein a legutóbbi fordulóban, Dárdai első meccsén védett először az évadban, amikor 2-1-re kikaptak Frankfurtban.

– Dárdai Pál üzenetei tiszták, világos a beszéde, pontosan el tudja magyarázni, hogy mit akar látni tőlünk a pályán és mi az, amit nem akar látni – válaszolta Jarstein arra a kérdésre, hogy mi Dárdai legfontosabb erénye. – Mindenkiből képes kihozni a maximumot, ami sokat segített nekünk az első korszakában edzőként, és kétségkívül nagy hasznunkra lesz most is.

Az interjúban arról is kérdezték a norvég labdarúgót, hogy Dárdai mit tesz másképpen, mint a gyenge eredmények miatt menesztett elődje, Bruno Labbadia, de a kapus kitérő választ adott. – Minden edző más, mert minden személyiség különbözik – filozofált Jarstein. – Nem szeretek így összehasonlítani senkit, csak annyit mondhatok, hogy szerintem mindketten nagyon jó edzők.

Mindenesetre most Dárdainak kellene takarítania Labbadia után, és csöppet sincs könnyű dolga. Múlt héten a negyedik helyezett Frankfurt otthonában kaptak ki szoros meccsen, most pedig az éllovas Bayern München érkezik Berlinbe. S mivel a Herthát már csak a jobb gólkülönbsége választja el az osztályozós, 16. helytől, szükség lenne a bravúrpontokra már ma este is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.