Dárdai Pál vb-győztes játékost kapott a Hertha keretébe

Két érkezőt is bejelentett a téli átigazolási időszak utolsó napján a Hertha Berlin. Dárdai Pál csapatához csatlakozott a 2014-ben a német válogatottal vb-címet szerzett Sami Khedira, valamint a szerb Nemanja Radonjić.

Magyar Nemzet
2021. 02. 01. 20:30
null
Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hertha nincs jó passzban a német labdarúgó-bajnokságban, nem véletlenül döntött úgy a klubvezetés, hogy megválik Bruno Labbadia vezetőedzőtől, akinek a helyét foglalta el. A csapat első meccsét a magyar szakemberrel is elveszítette, és csupán jobb gólkülönbségével előzi meg a tabellán az osztályozós helyen álló Arminia Bielefeldet.

Az erősebb tavaszi szereplés reményében a berlini klub két érkezőt is bejelentett a téli átigazolási időszak utolsó napján. Sami Khedira érkezését már korábban is valószínűsítettük: ő 2014-ben világbajnok lett a német válogatottal, a brazilok elleni emlékezetes, 7-1-re megnyert elődöntőben gólt is szerzett.

Khedira korábban a Stuttgart, a Real Madrid és a Juventus csapatát erősítette. Mindhárom klubbal szerzett bajnoki címet, sőt a spanyolokkal Bajnokok Ligája-győzelmet is ünnepelhetett. Az elmúlt bő egy évben azonban egyáltalán nem játszott bajnoki meccsen, tavasszal sérülések gyötörték, az új idényre Torinóba érkező vezetőedző, Andrea Pirlo pedig nem számolt vele.

Khedira ingyen, végleg érkezett Berlinbe, a szerb szélső, Nemanja Radonjić kölcsönbe jött Marseille-ből. Őt leginkább onnan ismerhetjük, hogy gólt szerzett a magyar válogatott ellen az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

Dárdai Pál új játékosokkal kiegészült csapata számára a következő feladat semmiképpen sem ígérkezik könnyűnek: péntek este a listavezető Bayern München érkezik Berlinbe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.