Fucsovicsot legyőzte a fáradtság, Raonic ellen így nem volt esélye

Fucsovics Márton négy szettben 7:6, 5:7, 6:2, 6:2-re kikapott a kanadai Milos Raonictól az Australian Open harmadik fordulójában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 12. 10:39
Fucsovics nem várt nehézségekbe ütközött Fotó: David Gray Forrás: AFP
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két győztes mérkőzés után az Australian Open harmadik fordulójában a kanadai Milos Raonic várt a világranglista 55. helyén álló Fucsovics Mártonra. Az első szettben valóságos szervaháború zajlott a pályán, a rövidítésben eldőlt szett véghajrájában Raonic volt a jobb. A folytatásában Fucsovics erőre kapott, elhúzott 2-0-ra a második játszma elején, de nem tudta végigvinni a brékelőnyét, Raonic visszajött. Egészen 5-5-ig evickéltek el a felek, amikor a nyíregyházi játékos hozta a szerváját, majd rögtön el is vette ellenfele adogatását, ezzel be is húzta a második játszmát 7:5-re.

Fucsovicsnak a harmadik forduló jelentette a végállomást Melbourne-ben
Fotó: AFP/David Gray

Ekkor még nem sejtettük, hogy az első két fordulóban több mint nyolc órát teniszező Fucsovics nem nyer több szettet a mérkőzésen, de sajnos így alakult. A harmadik játszma végén ápolást kért, a combizmát masszírozta a pályára érkező orvos, de ez sem segített. 6:2-re veszítette el a szettet. A negyedik felvonás is elég egyoldalúan alakult, Raonic élt a kínálkozó lehetőséggel, és magabiztosan nyerte meg a szettet 6:2-re.

Australian Open, férfi egyes, harmadik forduló: Raonic (kanadai)–Fucsovics 7:6, 5:7, 6:2, 6:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.