Lőw: Nem azért vagyunk a Chelsea-nél, hogy jól érezzük magunkat

Lőw Zsolttal hatalmasat fordult a világ. A magyar edző még alig két hónapja a Paris Saint-Germain sztárjaival dolgozott együtt, néhány hete pedig már Londonban, a Chelsea-nél új arcokkal barátkozik. Pedig a Párizsból való távozásakor sok terve volt, de a szigetországi munka nem tartozott közéjük, derült ki a szakember Nemzeti Sportnak adott interjújából.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 02. 10. 14:24
Lőw Zsolt
Komoly munka vár a magyar szakemberre Londonban Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsonykor indult meg az edzőkeringő Európa topklubjai között. Előbb a Paris Saint-Germain vett búcsút Thomas Tucheltől, akinek a helyére Tottenhamnél korábban menesztett Mauricio Pochettino került. Majd január végén a Chelsea megköszönte Frank Lampard munkáját, és egy nappal később, január 26-án bejelentették Tuchel kinevezését Londonban. És ahogyan az várható volt, a német szakemberrel tartott, és Franciaország után Angliában is másodedzőként folytatja munkáját Lőw Zsolt. A magyar szakember terveit mindenestül felborította a Chelsea-nél elvállalt munka.

– A Paris Saint-Germainnél december huszonharmadikán éjszaka, a Strasbourg ellen négy nullára megnyert mérkőzést követően közölték velünk, hogy a továbbiakban nem számítanak a munkánkra. Néhány nappal később sikerült megegyezni a klubbal az elválás részleteiben, így szabadon igazolhatóvá váltunk. Ennek ellenére mindennel kalkuláltunk január elején, csak azzal nem, hogy a hónap végén már megint a taktikán és az összeállításon törjük a fejünket.

Lőw úgy tervezte, hogy amit a PSG-nél töltött két és fél évben elmulasztott, nyárig bepótolja, a családjával tölti az idejét, kipiheni magát, és aztán dönt a folytatásról. Ha nemet mondott volna a Chelsean-ek, később talán vezetőedzőként is kipróbálta volna magát.

– Nyáron minden bizonnyal megtalált volna olyan feladat, amelyikbe boldogan belevágok. Valamiért mégis kijelentettem elsőre, hogy gyerünk, csináljuk! Holott a környezetemben volt olyan hang, amelyik azt „súgta”, hogy tavasszal pihenjünk... A döntést megkönnyítette, hogy az első pillanattól fogva azt éreztük, az általunk képviselt filozófia kiválóan passzol a Chelsea-hez. Ez egy szenzációs klub! A játékoskeret kitűnő, óriási kihívást jelent, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőle. Arról nem szólva, hogy immár a világ legerősebb bajnokságában mérethetünk meg, nagyszerű csapatok és a szakma nagymesterei ellen. Az igazság az, hogy nem találtunk okot arra, hogy visszautasítsuk a megkeresést. Nehézséget egyedül az jelentett, hogy szezon közben kellett átvenni az együttest, ráadásul a klubikon Frank Lampardtól.

Komoly munka vár a magyar szakemberre Londonban
Fotó: Nemzeti Sport

A Chelsea-nél hatalmas kihívás vár az új edzői stábra. Lőw Zsolt elmondta, az elsődleges céljuk az, hogy az idény végén az első négy hely valamelyikén zárjon a csapat, amire már megvan az esélye, hiszen a tabellán jelenleg csak egy pont a lemaradása a Bajnokok Ligája-indulást jelentő negyedik helytől. A BL idei kiírásának nyolcaddöntőjében pedig az Atlético Madriddal néz szembe a Chelsea.

– Nem keresünk kifogást, hiszen tudtuk jól, hova jövünk. Egy olyan csapathoz, amelynél fontosak az eredmények, a trófeák. Csűrhetjük-csavarhatjuk bárhogy, a lényeg az, hogy a Chelsea-nek minden színtéren azért kell küzdenie, hogy elhódítsa a győztesnek járó serleget.

Ehhez azonban már Párizsban is hozzászokhatott a magyar szakember.

– Ez így igaz. Mi tagadás, ez némi terhet is ró ránk, ám a topfutball erről szól. Másként fogalmazva: nem azért vagyunk itt, hogy jól érezzük magunkat, hanem azért, hogy sikeresek legyünk.

A teljes interjút a Nemzeti Sport honlapján olvashatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.