Folytatódik az olaszok vesszőfutása, Pogba kiejtette a Milant

Az Angliában elért döntetlent követően Olaszországban 1-0-ra kikapott a Manchester Unitedtől az AC Milan, ezzel előbbi jutott tovább a labdarúgó Európa-liga negyeddöntőjébe.

Magyar Nemzet
2021. 03. 18. 23:15
Paul Pogba
epa09082991 Manchester United's Paul Pogba celebrates after scoring the 0-1 goal during the UEFA Europa League round of 16 second leg soccer match between AC Milan and Manchester United at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 18 March 2021. EPA/MATTEO BAZZI Fotó: MATTEO BAZZI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egy héttel ezelőtti első mérkőzésen Simon Kjær kései góljával Manchesterben még megúszta a vereséget az AC Milan, de hazai pályán ugyanez nem sikerült neki.

Habár sérült kulcsemberei nélkül is megvolt az esélye az olaszoknak a győzelemre, de mire igazán belelendültek volna a játékba, addigra Felix Brych játékvezető lefújta az első félidőt. A szünet után pedig a frissen beállt Paul Pogba a hazai kapu előtt adódott káoszt kihasználva megszerezte a vezetést az angoloknak, és a Milannak innen már nem volt visszaút.

Pogba gólja:

 

Stefano Pioli vezetőedző Zlatan Ibrahimovićot is bevetette az egyenlítés eléréséért, s bár a svéd csatár felpezsdítette a játékot, a ziccerét ő sem használta ki. Végül az egyre frusztráltabb olaszok már csak szabálytalanságokba fojtották a bánatukat, így a Manchester United 1-0-ra nyert Milánóban, és 2-1-es összesítéssel továbbjutott a következő körbe.

Európa-liga, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés:

AC Milan–Manchester United 0-1 (0-0)

gólszerző: Pogba (49.)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

Glasgow Rangers–Slavia Praha 0-2, továbbjutott a Slavia Praha, 3-1-es összesítéssel;

Villareal–Dinamo Kijev 2-0, továbbjutott a Villareal, 4-0-s összesítéssel;

Young Boys–Ajax 0-2, továbbjutott az Ajax, 5-0-s összesítéssel.

Az este korábbi mérkőzéseiről ITT olvashatnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.