Bukarestben kezd új életet a korábbi győri világsztár

A holland női kézilabda-válogatott Győrből ismert 31 éves beállója, Yvette Broch a szezon végén klubot vált. A 2017-ben és 2018-ban Bajnokok Ligáját nyert Broch a francia Metztől Romániába szerződik, a CSM Bucurestben folytatja a karrierjét.

Magyar Nemzet
2021. 04. 26. 10:45
Broch, Yvette
Yvette Broch Romániában folytatja a pályafutását Fotó: Krizsán Csaba Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Yvette Broch esete nagyon ritka az élsportban. A holland válogatott beállója 2015-ben igazolt Győrbe, két BL-t, három bajnokságot és két Magyar Kupát nyert az ETO-val. 2018 nyarán váratlanul bejelentette, hogy felfüggeszti a profi pályafutását, nem tudott megbírkózni a hatalmas teherrel, ami rá hárult csapattársa és posztriválisa, Heidi Löke várandósága és Anja Althaus sérülése miatt. Broch gyakorlatilag végig játszott két szezont. A búcsú ettől még váratlanul érte a Győrt, a beálló nyílt levelét maga olvasta fel a klub sajtótájékoztatóján.

Yvette Broch (szemben) sikeres éveket töltött Győrben
Fotó: AFP/Attila Kisbenedek

„A Győri Audi ETO KC-nál minden kézilabdázással kapcsolatos álmom teljesült. Soha nem hittem volna, hogy a sok-sok trófea mellett még annyi mindent kapok a társaktól, az edzőktől, a kollégáktól és a szurkolóktól. Egy varázslat volt, amit Győrben átéltem, ezt csak az tudja elképzelni, aki részese lehetett. Az előző volt a legjobb idényem, főleg ahogy sikerült a trófeákat megnyerni, de most üresnek érzem magam. Az egészségem a legfontosabb, hallgatnom kellett a testem és a lelkem jelzéseire, ezért pihenőt fogok tartani. Nehéz döntést kellett meghoznom, most magamat választottam. Ha visszatér a kézilabdázás iránti vágyam, csak Győr az a hely, ahol a folytatást el tudom képzelni, és hálás vagyok, hogy erre lehetőséget is kapok a klubtól” – indokolta a döntését Broch.

A fradista Emily Bölkkel is csatázott a Metz játékosaként
Fotó: Nemzeti Sport/ Török Attila

A pihenés, feltöltődés után a holland játékos visszatért: előbb korábbi klubjánál, a francia Metznél vette fel a munkát tavaly novemberben, majd miután meggyőződött arról, hogy bírja a terhelést, és vannak még céljai a kézilabdában, a holland válogatottba is visszatért.

A holland válogatottba is volt számára visszaút
Fotó: DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A legújabb hírek szerint Broch olyannyira ambiciózus, hogy a Metz csapatától a román CSM Bucurestihez szerződik a nyáron. Érdekes adalék, hogy Broch 2016-ban éppen a CSM ellen elveszített BL-döntőn szerepelt még a Győr színeiben. A klubváltásról a holland sajtó is beszámolt, hozzátéve, hogy két honfitársa fogadja tárt karokkal Romániában a beállót: Martine Smeets és Tess Wester is tagja a CSM keretének.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.