Hihetetlen potyagóllal folytatódott a vesszőfutás

Az Arsenal folytatta a szuperliga-fiaskóban szerepet vállalt csapatok vesszőfutását Angliában. A londoni klub esetében érthető, miért ment bele a projektbe.

Magyar Nemzet
2021. 04. 24. 9:47
Arsenal-Everton
Fotó: James Williamson Forrás: AMA/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem segíti az érintett csapatok szereplését a héten indított, majd megbukott szuperliga-projekt. Péntek este, az Everton elleni meccs előtt több mint ezer Arsenal-szurkoló tüntetett az Emirates stadion előtt a klub többségi tulajdonosa, Stan Kroenke távozásáért – természetesen a szakadárokhoz való csatlakozás miatt –, miközben a mérkőzésekre továbbra sem mehetnek be nézők a Premier League-ben. A Spotify társalapítója, Daniel Ek jelezte a közösségi médiában, hogy az Arsenal szimpatizánsaként szívesen megvenné a klubot.

A drukkerek a mérkőzés után sem lehettek elégedettek, az Ágyúsok 1-0-s vereséget szenvedtek. Hogy Bernd Leno esetében a szurkolói megmozdulás okozta-e a koncentrációs hibát, arra nehéz válaszolni, az viszont kijelenthető, hogy ezen a szinten ritkán látható potyagólt hozott össze a német kapus.

Leno klubja mellett saját Eb-álmainak sem tett jót, a német válogatott keretében várhatóan ő vagy Kevin Trapp (Frankfurt) lesz a harmadik kapus Manuer Neuer (Bayern) és (Barcelona) mögött. Ha a meccs után kérdezték volna Joachim Löwöt, aligha Leno mellett tette volna le a voksát.

A baki és a vereség után az Arsenal hátránya továbbra is kilenc pont a nemzetközi kupaindulást jelentő ötödik helyen álló West Ham United mögött, és Mikel Arteta csapatának már csak öt mérkőzése maradt a javításra. Kroenke csatlakozása a szuperligához egyre inkább érthető lépésnek tűnik: a csapat olyan gyengén szerepel, hogy más esélye nincs, hogy kilépjen az európai porondra. Persze ettől a szurkolók nem érzik jobban magukat.

Nemcsak az Arsenal szerepelt rosszul a héten: a szuperliga-bejelentés óta az egyaránt BL-helyre pályázó Liverpool és a Chelsea sem tudta megnyerni a maga mérkőzését a Premier League-ben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.