Fucsovics Márton elismeri, kisebb hullámvölgybe került

A világranglista 44. helyén álló Fucsovics Márton szívesen felidézi a tavalyi Roland Garrost, amikor remekül ment neki a játék, először diadalmaskodott top 10-es játékos ellen. A legjobb magyar férfiteniszező már alig várja, hogy a járványhelyzet után visszatérjenek a nézők a pályára, és pályafutása során legalább egyszer szívesen kipróbálná magát az olimpián.

Magyar Nemzet
2021. 05. 25. 15:25
fucsovics
Fucsovics Márton bizakodva várja a jövő héten kezdődő Roland Garrost Fotó: Bach Máté Forrás: Magyar Nemzet
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kicsit megtorpant a szenzációs évkezdet után. Fucsovics Márton hetekig kvalifikációs helyen állt a torinói ATP-világbajnokságon való részvételért zajló versenyben, az Australian Openen három meccslabdát hárítva győzte le a háromszoros Grand Slam-bajnok Stan Wawrinkát. A rotterdami ATP 500-as versenyen döntőn játszott, de salakos borításon egyelőre nem tud érvényesülni. – Nagyon sikeres másfél éven vagyok túl. Most jött egy hullámvölgy, éppen a nekem legkevésbé kedves borításon, salakon, de bízom benne, hogy a Roland Garrosra összeszedem magam. Tavaly a párizsi volt az egyetlen salakpályás versenyem, előtte három hétig csak itthon edzettem, ennek köszönhetően sikeréhesen, felszabadultan érkeztem meg a Garrosra, és most is erre lesz szükségem – mondta az MTK sportolója, aki hat mérkőzéséből csak kettőt tudott megnyerni az idei salakszezonban.

Fucsovics Márton bizakodva várja a jövő héten kezdődő Roland Garrost
Fotó: Bach Máté / Magyar Nemzet

Fucsovics Márton az 55. helyen kezdte az évet a világranglistán, és ugyan állt már a 39. helyen is, jelenleg a 44. a rangsorban. A céljai nem változtak, továbbra is a legjobb harmincba vágyik. A visszafogott salak pályás eredmények után a tavalyi párizsi élményekből igyekszik töltekezni a jövő héten rajtoló Grand Slam-verseny előtt. 2020-ban a negyedik fordulóig jutott a Roland Garroson, legyőzve többek között a top10-es orosz Danyiil Medvegyevet. A szenzációs győzelem mérföldkő volt a pályafutásában, hiszen korábban soha nem tudott felülkerekedni a közvetlen elit tagjain.

A juniorok között 2010-ben Wimbledont nyert játékos nem tekint nagyon előre, csak a következő mérkőzésére, versenyére koncentrál, de határozott célja, hogy legalább egyszer részt vegyen az olimpián. Erre idén Tokióban mindenképpen lesz esélye. Abban az esetben ez nem is lehet kérdés, ha fejlődik az adogatása. – Néha azt várják tőlem, hogy úgy szerváljak, mint Roger Federer. Negyvennegyedik vagyok a világranglistán, és úgy adogatok, mint egy negyvennegyedik. Sokat dolgozunk azon az edzőimmel, hogy ebben és a ranglistán is előrébb lépjek – mondta a 29 éves versenyző.

Az őszi, torinói Davis-kupa-döntő még odébb van, de kiderült, Fucsovics izgatottan várja az eseményt. – Imádok a hazámért játszani. A Nick Kyrgiosszal felálló ausztrálok és a többek között Borna Coricot bevető horvátok ellen nem mi leszünk az esélyesek, de helyt akarunk állni, és élvezni ezt a nem mindennapi tornát – fogalmazott a legjobb magyar teniszező.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.